A Fülöp-szigeteki munkaerő kölcsönzése megoldhatja az égető munkaerőhiányt

Az ázsiai országokban általánosnak számít, hogy a lakosság jelentős része külföldön vállal munkát a megélhetés érdekében. Az ottani kultúrában teljesen megszokott, hogy az egyik vagy akár mindkét szülő külföldre utazik dolgozni. A Fülöp-szigeteki munkásokat mindenütt nagyra becsülik és szívesen foglalkoztatják a munkaadók, aminek számos oka van.

Fülöp-szigeteki munkaerő kölcsönzése gyári és multinacionális környezetbe egyaránt jól megvalósítható. Ha nagy létszámú és minőségi munkaerő foglalkoztatása hazánkban egyre nagyobb problémát jelent. A helyzetet nem segítette az orosz-ukrán háború kitörése sem. Korábban is sok munkavállaló érkezett hazánkba, azonban jellemzően ezekben az esetekben egyéni beutazásokról volt szó és az ilyen jellegű foglalkoztatások nagyon sok problémával jártak együtt különféle okokból. A HR szolgáltatón keresztül történő munkaerő kölcsönzés több szempontból előnyös választásnak bizonyul, melyből a munkavállaló és a munkáltató egyaránt kamatoztatni tud. A Fülöp-szigetekről érkező munkások általában nagyon jól beszélik az angol nyelvet, mely főként a kormány oktatási programjának köszönhető.

Emiatt olyan pozíciókban is megállják a helyüket, ahol az angol nyelvtudás elvárt. Így a tolmácsolási és fordítási költségekkel sem kell számolni és a nyelvi különbségek ellenére is hatékony lehet a munka. További előny, hogy ezek a munkavállalók jellemzően könnyen be tudnak illeszkedni az új környezetbe és az sem jelent problémát, hogy a befogadó ország kultúrájával azonosuljanak. Hazánkban a munkavállalás feltételei egyszerűsödtek, így egyszerűsített eljárás keretein belül lehet foglalkoztatni az egyes országok állampolgárait, vagyis nincs szükség különféle engedélyek beszerzésére.