A gázégő teljesítmény csökkentésének okai

Minden gázkazánban és kandallóban gázégők találhatók. Ezek végzik el a földgáz égését, ami által hő keletkezik. Ezek a kazánok különféle besorolásokkal rendelkeznek annak függvényében, hogy mennyi hő kibocsátására képesek.

A gázégő csökkenő teljesítményéről ide kattintva tud bővebben tájékozódni! Több oka is lehet annak, hogy a meglévő kazán vagy gáztűzhely teljesítményét csökkenteni kell. Általában a leggyakoribb ok, hogy a kezdetekkor valamilyen hiba csúszott a számításokba. Szintén érdemes csökkenteni a teljesítményt, ha a közelmúltban a ház energiahatékonyságában pozitív változások történtek. Már jó párszor említettük a gázégő teljesítményének csökkentését, azonban mit is jelent ez pontosan? Nagyon egyszerű, a teljesítmény csökkentés hatására kevésbé lesz hatékony. Tehát a gázégő korlátozza azt a mennyiséget, ami eljut a kazánhoz, hogy ott elégjen. A gázégő teljesítményét tehát az ingatlan méretéhez és az igényekhez. Viszont pár dolgot érdemes még ezen kívül átgondolni!

A gázégő teljesítménycsökkentésekor el kell azon gondolkodni, hogy a meglévő kazán megfelel-e vagy egyszerűbb volna kicserélni egy olyanra, ami jobban megfelel az ingatlan számára. Az új kazán vásárlás számos előnnyel járhat. Manapság az új kazánokat nagyobb megbízhatóság, gyorsabb tüzelés és nagyobb energiahatékonyság jellemzi. Ha nem akar cserélni, azzal sincs probléma, ugyanis a gázégő teljesítményének csökkentése számtalan előnnyel jár, például nagy összeget lehet általa megspórolni. Akár tizenöt százalékot is meg lehet takarítani a fűtési költségeken, mindössze a gázégő teljesítményének csökkentésével. Egy szóval érdemes elgondolkodni a gázégő teljesítményének csökkentésén, mivel számos előnnyel járhat!

Vélemény, hozzászólás?