A kutak esetében se felejtkezzünk meg a karbantartásról!

Nagyszüleink idejében még teljesen mindennapi és megszokott volt, hogy kutakból öntözték a növényeket, valamint a különféle veteményeket. Mára azonban sok ilyen, főleg öntözésre jól használható kút kihasználatlanul marad. Ennek egyik oka, hogy nincsenek megfelelően karbantartva, pedig sokkal költséghatékonyabb megoldást jelentene a termelők számára, ha a kutak segítségével oldanák meg az öntözést.

A kúttisztító vállalatok azonban manapság is elérhetőek, és már alacsonyabb áron is vállalják a kutak szakszerű tisztítását. A Kúttisztító Vállalat szakemberei számára nem jelent az sem problémát, ha ásott kútról, fúrt kútról vagy esetleg ipari kútról van szó. Első lépésben felmérik annak állapotát, majd pedig elkezdik a munkálatokat.

A kisebb házi kertekben is megtalálhatóak sokszor ilyen kutak, ám szintén kevés esetben használják is őket. Amennyiben az Ön kertjében is van egy kihasználatlan kút, és szeretné abból öntözni a növényeit, bátran kérje a Kúttisztító vállalat munkatársainak segítségét, akik az állapotfelmérés után azonnal hozzálátnak annak tisztításához, azaz eltávolítják a kút mélyén megtalálható iszapot, majd pedig szakszerűen fertőtlenítik is azt. Ezután Ön bátran használhatja is a kútját, hiszen nem lesz vele már más feladata.

Nem csupán akkor szükséges tisztíttatni a kutakat, ha már teljesen használhatatlanok az öntözésre, hanem időnként is ellenőriztetni kell. Árulkodó jel lehet, ha a vízhozam csökken. Ilyen esetekben már az iszap kezd megjelenni a kút mélyén. Amennyiben szeretné szakemberrel megvizsgáltatni a fúrt, az ásott vagy esetleg az ipari kutat, keresse fel bátran a kúttisztító szakembereket, akik már az interneten is megtalálhatóak. Látogasson el a kuttisztitovallalat.hu honlapjára, ahol megtalálhatja a Kúttisztító Vállalat szakképzett kollégáit is.

Vélemény, hozzászólás?