A prosztatagyulladás kezelése fontos!

A 40-50 éves férfiaknál szükség van minimum évenkénti vizsgálatra, ami során leellenőrzik a prosztata méretét, illetve belső szerkezetét. Itt megvizsgálják a heréket, mellékheréket, szükség esetén prosztatamasszázst és bakteriális ellenőrzést is végeznek.

A prosztatagyulladás kezelése fontos, hogy elkerüljük a tünetek súlyosabbá válását. Ha egészséges a prosztatánk, ami a húgycsövet veszi körül, akkor megfelelő a vizelet áramlásának útja is. Ha begyullad, akkor duzzadni fog, és beszűkíti ezt az utat. Nehezebb vizeletürítést, állandó vizelési inger érzetet eredményez. A gyulladást alhasi és gáttáji fájdalom kíséri. A fájdalom megérezhető a makkban és a herékben is. A súlyosabb stádiumban húgycső váladék is előfordulhat. A prosztatagyulladás kezelése során, antibiotikumos kúrát kapunk, illetve életmódunkon is változtatnunk kell. Üljünk minél kevesebbet, kerüljük a fűszeres ételeket, a dohányzást és az alkoholt.

A prosztatagyulladás tünetei és erőssége szerint, két fajtáját különböztetjük meg, az akut és a krónikus prosztatagyulladást. Az akutnál a vizelés fájdalmakkal és égető érzéssel jár. Sok esetben a vizelési inger ellenére sem tudjuk a húgyhólyagot kiüríteni. A krónikus betegségnél kevesebb fájdalom jelentkezhet, viszont sokkal hosszabb ideig tart. A tünetek elejében csak enyhébb kellemetlenséggel járnak, de hosszabb idő után komoly fájdalmakkal kell, hogy szembe nézzünk. Érdemes kis tünet esetén is felkeresni egy szakorvost, előzzük meg a nagyobb bajokat, tisztázzuk, hogy valóban prosztatagyulladással van-e dolgunk. Ha bármilyen tünetet észlel, keresse fel a http://interlabmedical.eu/ oldalt, ahol olvashat a prosztatagyulladásról, valamint megismerheti az Interlab Medical Center, magán orvosi centrum, szolgáltatásait is.

Vélemény, hozzászólás?