Alfa Rómeó története a kezdetektől

Az Alfa Rómeó autókba hamar bele lehet szeretni, hisz már először mikor beleülünk, érezhetjük a dolce vita érzést, megcsap bennünket az olasz varázsszél. Olvasson bővebben az Alfa Romeo megszületéséről, keresse fel a kocsiguru.hu oldalt.

Az még 1906-ban indult”>Alfa Rómeó története még 1906-ban indult. Egy milánói nemes, Ugo Stella, valamint egy francia autókészítő, Alexandre Darracq összefogásának köszönhetően. A kezdetben még a Darracq Italiana nevet viselték az általuk készített autók, de ez a cég megszűnt, viszont a két befektető elkötelezte magát és Milánóban hozzákezdett újfajta gépjárművek megalkotásához. Innentől az autók már az ALFA nevet viselték, ami az Anonima Lombarda Fabbrica Automobili rövidítésének felel meg. Az Alfa Romeo megszületésében Merosi mérnök is részt vett, aki 1910-ben kihozta az új Alfa Romeo modellt, melyet a HP névvel láttak el. Ebből 24darabot gyártottak le, amit még további 12darab követett, de ezek már csökkentett teljesítménnyel.

Később Nicola Romeo megvette az Alfa gyárat, aki kissé változtatott a cég nevén, illetve logóját is. Az emblematikus kígyó és a kereszt mellett megjelenítette a Milano feliratot, az Alfa mellett a Romeo-t. 1920-ban megjelent a legújabb autó, ami már a Torpedo 20-30 HP nevet kapta és ez volt a legelső Alfa Romeo néven futó gépcsoda. Az Alfa Romeo gyárat végül 1986-ban megvásárolta a Fiat. A 164típusú modell, már a nevükhöz fűződik, amit Pininfarina tervezett. Ezek után már sorra jöttek ki az új modellek, amik nagyon kedvelté váltak az autóvásárlók körében. Megjelent a 156-os modell, mely talán az Alfa Romeo autói közül a legismertebb, ezt még az is ismeri, aki nem rajongója ennek a különleges márkának. Az Alfa Romeo kezdetben a vagány és dinamikus külsejével vonzotta magához az autóvásárlókat, viszont manapság már inkább úgy tartják számon, mint egy sportautót, amit megfizethető áron elérhetnek.

Vélemény, hozzászólás?