Algamentesítő szerek a sunikft.hu webáruház kínálatában!

Az agák megjelenése, majd elszaporodása sok kerti tó tulajdonos rémálma. Az algák túlzott elszaporodása ugyanis képes bármely kerti tavat csúffá változtatni. Ha az algák elcsúfították a kerti tavat, akkor érdemes lehetőleg természetes összetevőkből álló algamentesítő szert alkalmazni.

Algamentesítő kiváló módja, hogy felvegye a harcot a túlzott alga szaporulattal szemben. A két leggyakoribb alga típus, amely elszaporodik a kerti tavakban, a zöld alga és a fonalalga. A zöld alga elszaporodása igen látványos, mert a kerti tavat zöld mocsárrá változtatja. A fonalalga sem sokkal jobb, mivel csúszós állaguk miatt nagyon nehéz őket eltüntetni. Leginkább a tómederben és a köveken telepednek meg. Az alga szaporodását elősegíti néhány feltétel, amelyeket érdemes ismerni, különben enélkül az algák újra és újra el fognak szaporodni. Az algák elszaporodásához vezethet, ha az őszi lombhullás során a kerti tóba hullnak a fák levelei és ott bomlásnak indulnak. A vízinövények ültetéséhez használt ásott földből vagy humuszból kiszabaduló tápanyagok is problémát jelentenek, mivel a még fejletlen vízi növények nem képesek felvenni a kiszabaduló mennyiséget.

Habár az algák túlzott elszaporodása sok bosszúságot okoz, azonban arra ügyelni kell, hogy az algamentesítés során ne pusztuljon ki az összes alga, ugyanis az algáknak jó hatásai is vannak. Az algák oxigént termelnek a víz alatti növények számára és a felesleges tápanyagot eltávolítják, így nem érdemes kiirtani minden algát. Ha szeretne hatékony módszert az algák ellen, akkor érdemes a biológiai mikroorganizmusokból álló, hatékony algamentesítő szert a BioBird algamentesítőt alkalmazni. Ha bővebb információkhoz szeretne jutni vagy algamentesítő szerre van szüksége, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!