Az ablaktörlő motor funkciója és cseréje

Rossz időben hatalmas hasznát vehetjük az ablaktörlőnek, illetve az azt működtető ablaktörlő motornak. Abban az esetben, ha az ablaktörlő kar beragad vagy lefagy a lapát az ablaküvegre, akkor le is éghet az ablaktörlő motor. Ha meghibásodik az alkatrész, érdemes mielőbb cserélni, ugyanis esős időben problémás lehet nélküle közlekedni!

Ablaktörlő motor esetében teljesen mindegy, hogy a mechanika romlik el vagy az ablaktörlő motor hibásodik meg, mindkét esetben ugyanaz a végeredmény. Rossz időben alig lehet kilátni. Gyakorlatilag lehetetlenné válik a közlekedés rossz időben, legalábbis mindenképp balesetveszélyessé. A hó, az eső és a felverődő sár egyaránt problémát jelentenek, ha az ablaktörlő használhatatlan. Azt, hogy az ablaktörlő milyen gyorsan töröl, a fordulatszám határozza meg. Ez egyáltalán nem mindegy, hiszen egy kiadós esőzéskor jól jön, ha magas fordulatszámon működik az ablaktörlő motor. Az ablaktörlő motor milyensége erősen függ a márkától. Ugyanakkor nem csupán ettől függ, hogy mennyiért tudja beszerezni az ablaktörlő motort, hanem a szerkezet komplexitásától, a divattól és a gyártási költségektől is.

Habár az ablaktörlő motorokat márka alapján is csoportosítani lehet, ugyanakkor nem ez az egyetlen tényező, ami alapján csoportosíthatók a motorok. Aszerint is lehet csoportosítani, hogy első vagy hátsó ablaktörlő meghajtására alkalmazzák-e. Sokan úgy vélik, hogy az elülső és hátsó ablaktörlő alig különbözik egymástól, azonban ez nem egészen így van. A két típus ugyanis másfajta igénybevételnek van kitéve, valamint más sebességfokozaton működnek. Ha szeretne minél több információt megtudni erről az alkatrészről, esetleg rendelni is szeretni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!