Dizon Csillár

Nem elbagatellizálható a fényforrás milyensége és a csillár, lámpatest kiválasztása a lakberendezés során. Ha az alapoktól építjük fel házunkat, vagy ha csak felújítjuk a már meglévőt, nagy hangsúlyt érdemes fektetni a világításra. A fény milyensége és a fényforrások tökéletes megválasztása sokkal többet is hozzá tud tenni a hangulathoz, mint azt hinnénk.

Vannak úgynevezett funkcionális- és hangulatfények is. Funkcionális fénynek nevezzük az olyan fő mennyezeti fényforrásokat, mint például a csillár. A funkcionális fényforrások, ahogy a nevük is takarja, valamilyen funkciós területen adnak fényt. Ilyen lehet a fürdőszobai tükörvilágító lámpa, vagy a beépített konyhapult megvilágító lámpa, de az egész helyiséget bevilágító csillár is ide sorolható.

A csillár többnyire nagy fényerővel bír, bevilágítja az egész teret.

Nappaliban nagyon hangulatos tud lenni. Stílustól függően választhatunk egészen rusztikus, de visszafogott darabokat is. Fa, fém, műanyag, rengeteg gyönyörű csillár között válogathatunk. Nagy népszerűségnek örvendenek a természetes anyagok, így a fa csillár is az egyik kedvencünk a lakásunk berendezésénél. Egy ötágú kormánykerekes fa csillár igazán impozáns lehet a nagy területű helyiségekben. A többágú fa csillárok nagyon kellemesek és különleges klasszikus stílust teremtenek a megfelelő helyiségekben.

Csillár
Csillár

Étkezőasztal fölé is választhatunk egy szép csillárt, de arra figyeljünk, hogy ne lógjon nagyon le elénk, ne legyen zavaró a túlzott fény, az asztalnál ülve ne világítson nagyon a szemünkbe.

Hangulatfény, hangulatvilágítás a hálószobában kimondottan javasolt, ahol a meleg fény használata megnyugtató és ellazító hatással lesz ránk. Ebben a helyiségben inkább egy gyengébb fényerejű világításra essen a választás, hogy meghitt és diszkrét fények fogadhassanak esténként, így szervezetünk hamarabb ellazul az alváshoz közeledvén. Még egy hasznos tipp a hálószobai fényforrás kiválasztásához: az állítható fényerejű fali, vagy állólámpa.

Az előszobába is meleg fényt ideális választani, hogy már érkezéskor hívogató és barátságos legyen a légkör. Ez mind a vendégeknek, mind nekünk ott lakóknak nagyon pozitív lesz. Egy falra szerelhető spot lámpa, aminek elforgathatóak a lámpácskái, tökéletesek ide és a folyosóra. Állítsuk fölfelé, a mennyezet felé a fényeket, ennek így különösen kellemes hangulata van.

Otthont teremteni az egyik legjobb dolog. Vesd bele magad bátran és aztán érezd jól magad a bőrödben.

Vélemény, hozzászólás?