Egyre bővülnek az álláslehetőségek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Az ország egyik legtermékenyebb területe az észak-alföldi régió. Ezen a tájon nem csupán a kiváló minőségű föld, de az éghajlati viszonyok és a napsütéses órák igen magas száma is kedvez a mezőgazdaságnak.

Az álláslehetőségek Jász-Nagykun-Szolnok megyében mégsem szorítkoznak kizárólag a földművelésre. A környék óriási fejlődésen ment át az utóbbi években, ennek iskolapéldája a megye legnagyobb városa, Szolnok. Évtizedekkel ezelőtt még szinte kizárólag a mezőgazdaságra, illetve az iparra épülő munkahelyek voltak elérhetők a pályázók számára, ezzel szemben ma már azt tapasztalhatjuk, hogy rengeteg kisvállalkozás kínál folyamatosan álláslehetőséget. Ezzel párhuzamosan egyre-másra helyezték ide gyáraikat a különböző multinacionális vállalatok, ahol a folyamatos bővítéseknek köszönhetően munkahelyek százai jöttek létre.

A fejlesztéseknek köszönhetően azok számára is jelentősen könnyebbé vált a munkakeresés, akik nem valamelyik nagyobb városban élnek. Az álláslehetőségek Jász-Nagykun-Szolnok megyében igen elszórtan találhatók, ám a terület közlekedési hálózata kifogástalan. Nem csupán az autópályának köszönhetően érhetünk el meglepően gyorsan szinte bármelyik településre, de a közúthálózat is kifogástalan. Ráadásul a nagyobb munkáltatók esetében bevett szokás a céges buszjáratok indítása, így még azzal sem kell foglalkoznunk, hogy saját gépjárművel, vagy az esetleg nem megfelelő időben induló tömegközlekedéssel bajlódjunk. Szolnok mellett Mezőtúr, Törökszentmiklós és Jászberény is remek lehetőségeket nyújt, így akár délebbre, akár északabbra élünk, könnyedén megtalálhatjuk a számunkra ideális állásajánlatot. Azt se felejtsük el, hogy a multik és a kisvállalkozások mellett pedig szinte egész évben várja a munkavállalókat a mezőgazdaság, hiszen ott folyamatosan szükség van a kitartó, megbízható munkaerőre.