Ezért készül külön éjjeli lámpa gyerekeknek

A szülővé válást megelőző időszakban rengetegszer hallhatjuk, hogy milyen fárasztó lesz az első időszak és a kialvatlanság mekkora kihívást jelent, ám ennek mértékéről csak akkor lesz elképzelésünk, amikor élesben tapasztaljuk meg a dolgot. A legbölcsebb, amit tehetünk, hogy már előre felkészülünk mindenre, amire csak lehet.

Bár elsőre talán jelentéktelennek tűnhet, ám egy éjjeli lámpa gyerekeknek bizony hatalmas segítséget jelent ezekben a hónapokban. Látatlanban azt hihetnénk, erre a kiegészítőre semmi szükség, hiszen ott a beépített világítás, ami egyetlen gombnyomással és kapcsolóval elérhető, ám a gyakorlatban hamar rádöbbenünk, hogy ez nem járható út. Okkal készül külön éjjeli lámpa gyerekeknek, hiszen ezeknek a színmélysége, fényereje tökéletesen alkalmas arra, hogy mellette szülőként könnyedén tájékozódhassunk éjjelente, ám a kicsit ne zavarja a nyugodt alvásában. Napjainkban persze ezt a feladatot akár a mobiltelefonunk vakujával is megoldhatjuk, ám ez több szempontból sem túlságosan szerencsés.

Egyfelől folyamatosan kézben kell tartanunk az eszközt, ami balesetveszélyes, ha pedig letámasztjuk valahová, az hajlamos lehet elbillenni. Azt se felejtsük el, miszerint az éjjeli lámpa gyerekeknek általában melegfényű, míg a vaku ezzel szemben hideg és kékes árnyalatú. Ugyancsak döntő befolyással bír, hogy utóbbinak nem állítható a fényereje, ezzel pedig azt kockáztatjuk, hogy a baba túlságosan felébred már egy gyors pelenkacsere alatt is. Ezért aztán az éjjeli lámpa gyerekeknek lesz az optimális megoldás. A megfelelő modell kiválasztásánál járjunk el nagyon alaposan, hiszen a megbízhatóság és a biztonság itt kiemelten kulcsfontosságú tényező. Amennyiben nem vagyunk biztosak a dolgunkban, kérjük szakértő segítségét, illetve olvassuk el az egyes modelleknél a felhasználói értékeléseket is.