Használja ki a természet nyújtotta előnyöket esővízgyűjtő alkalmazásával!

A természet ajándékait úgy is lehet használni, hogy közben nem ártunk a bolygónak. Az esőgyűjtés erre kiváló példa. Az elmúlt években jelentkező aszály rávilágított mennyire fontos a víz, melyet nem feltétlenül kell drága vezetékesvíz formájában felhasználni, hiszen az összegyűjtött csapadékvíz is tökéletes megoldást jelent.

Esővízgyüjtő tartály használatával akár nagyobb mennyiségű csapadék összegyűjtése sem jelent problémát. Az esővíz összegyűjtéséhez először is egy a célnak megfelelő tartályra van szükség. Ez akár a sunikft.hu webáruház kínálatából is megvásárolható. A tartály megvásárlása előtt azonban el kell dönteni, hogy milyen módon szeretné gyűjteni a csapadékot. Ez lehet felszíni vagy felszín alatti módszer. A felszíni esővízgyűjtés igazán egyszerű, ugyanis a tartályt mindössze a ház mellé kell állítani, majd az ereszcsatornához kell csatlakoztatni. Ennél a módszernél vizont arra is ügyelni kell, hogy nem csak a víz folyik a tartályba, hanem a tető felületen megtalálható szennyeződések is. Emiatt érdemes a tartályhoz egy esővízszűrőt is vásárolni, amely megakadályozza, hogy a szennyeződések a tartályba kerüljenek, ráadásul a túlfolyás is megakadályozható ezáltal.

A felszín alatti esővízgyűjtés esetében, ahogy a neve is mutatja, a tartályt a felszín alá kell telepíteni. Ez abból a szempontból előnyös, hogy a tartályt nem kell kerülgetni, nem jelent akadályt a közlekedésben. Ezenkívül további előny, hogy a felszín alatt a víz védve van a különféle idegen anyagoktól és szennyeződésektől, így nem szükséges szűrőt beszerezni. Az összegyűjtött víz a radikális hőmérséklet ingadozástól is védve van. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a sunikft.hu webáruházba és tekintse meg a kínálatot!