Hasznos tudnivalók a kád beépítés kapcsán

A fürdőszoba felújítás egyik legfontosabb része a kád beépítése. Ahhoz, hogy rövid időn belül ne szembesüljünk a kádperemnél való beázással vagy kádrepedéssel, szakszerű beszerelésre van szükség. Sajnos egyre több szakembert keresnek meg az előbb említett problémákkal.

Kád kapcsán számtalan alternatíva jöhet szóba. Az akrilkád manapság igazán népszerű, viszont a szakemberek tapasztalatai alapján egyre többször keresik meg őket az akril réteg repedéssel kapcsolatban. Nagyon gyakran egy testesebb felhasználó vagy a kádban ugráló gyerekek miatt jelentős mértékben megnő a kádfenékre eső terhelés, melynek következtében idővel megreped az akril réteg, de akár át is szakadhat. A megoldást az jelentheti, ha a kádban senki nem ugrál, de még jobb, ha egyáltalán nincs is használva. Természetesen ez egyáltalán nem életszerű, így ahelyett, hogy a kád csak díszként állna a fürdőszobában, célszerű szakemberre bízni a beépítést és rendeltetésszerűen használni. Emellett viszont érdemes tudni, hogy szemben az épített kádakkal, a szerelt kádak idővel megadják magukat és megjelennek a különféle problémák.

Sajnos a kezdetben jól funkcionáló rögzítő fül az idő múlásával megmozdul, elenged, melynek egyik legnyilvánvalóbb jele a jellegzetes úgy mondd nyekergő hang. Ez azzal is együtt jár, hogy a kádperem alátámasztása meggyengül. A másik probléma, hogy az akril kádak jelentős részének oldala nem függőlegesen van kiképezve, így amikor a szakember nekitolja a falnak a kádat, akkor a kád perem eltartja azt a fürdőszoba csempétől, melynek következtében egy hatalmas rés keletkezik. Emiatt egyre többen választják az épített kádakat, melyek jóval kevesebb problémával járnak együtt. A legfontosabb viszont, hogy olyan szakemberre bízzuk a munkát, aki alóban hozzáértő.