Hidrotőke alkatrész vásárlás és csere

Akárcsak az autó többi alkatrésze, úgy a hidrotőke is megérik idővel a cserére. A hidrotőkét a vezérműtengely, illetve a szelepzár közé szerelik az autógyártók. Ha röviden és tömören szeretnénk megfogalmazni a hidrotőke feladata a motor szelepeinek szabályozása.

Hidrotőke optimalizálja a motor szelepeinek működését, aminek köszönhetően a hideg, kopottabb motor is megfelelően tud működni. A hidrotőke működése alapvetően nem bonyolult. Nevében a hidro nem a vizet, hanem a hidraulikát hivatott jelölni. A hidrotőkében nagy nyomású olaj dolgozik, amely a rajta lévő furatok és a szelepzár találkozásakor az olajnyomás által úgy mondd helyre teszi a szelep működését, megrövidíti a hőtágult szelepszárat, meghosszabbítja a hideg szelepszárat, tehát ideális szelepemelkedést és záródást biztosít. A hidrotőkének köszönhetően a szelepzár és a vezérműtengely közti összeköttetés nem csupán mechanikus, hanem egyben hidraulikus is. A hidrotőke meghibásodásának több jele is van, például a megugró fogyasztás, a motorerő látványos csökkenése, illetve a hidrotőke kopogó hangja. Ha ezeket a jeleket tapasztalja, akkor mielőbb vigye el az autót egy szervizbe.

Ha biztosan tudja, hogy a hidrotőke meghibásodott, akkor nem szabad várni a szervizbe látogatással, ugyanis hosszú távon komoly költséggel jár, ha meghibásodott alkatrésszel autózik. Viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy az autótulajdonosok nagy része azt sem tudja, hogy a hidrotőke hol található az autóban, így azzal sincsenek tisztában, hogy milyen jelek utalnak az alkatrész meghibásodására. Ez nagy probléma, nem árt tájékozódni és oda figyelni a jelekre. Bővebb információkért és alkatrészért látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol megtekintheti a hidrotőke alkatrészek széles választékát!

Vélemény, hozzászólás?