Kiegyenlítő tartály a gépjárművekbe

A kiegyenlítő tartály a gépkocsi azon alkatrésze, amely gondoskodik arról, hogy a hűtőrendszerben megfelelő mennyiségű hűtővíz mozogjon. Lehet nevezni még tágulási tartálynak, mert a felmelegedett, vagy nagyobb térfogatú folyadéknak is helyet add. Természetesen ez is olyan alkatrész, amely bizonyos idő eltelte után meghibásodik és cserére szorul.

A kiegyenlítő tartály leggyakoribb problémája, hogy a mechanikus trauma, vegyi hatás miatt kilyukad. Ha a hűtőrendszerben a túlmelegedés következtében magas nyomás keletkezik, akkor magas az esélye annak, hogy a kiegyenlítő tartály tönkre megy. Sok esetben a tartály zárókupakja hibásodik meg, melynek feladata, hogy a nyílást takarja, ahol a hűtővizet után lehet tölteni. A sapka biztosító szeleként is működik, mert a hűtővizet egy szivattyú keringeti és a rendszerben túlnyomás keletkezhet. A kiegyenlítő tartályt ki kell cserélni, ha a kilyukad, vagy ha a zárókupak meghibásodik. Szerencsére ez a munkálat nem nehéz feladat, és a pénztárcát sem terheli meg különösebben. A meghibásodás megelőzése érdekébe soha ne vegye le a hűtősapkát addig, amíg a motor meleg állapotban van. A tartályba mindig hűtővizet kell tölteni, mert ez nem okozhat kárt a járműbe.

A kiegyenlítő tartályhoz kapcsolódó további hasznos és fontos információkat megtalálja az www.alkatreszek.hu weboldalon. Ha szüksége van egy tartályra, akkor nálunk pillanatok alatt meg is rendelheti olcsón a világszerte ismert márka nevet viselő terméket. Felmerülő kérdéseire választ kaphat, és szakemberekkel is felveheti a kapcsolatot a +36 62/468-444 telefonszámon, vagy az info@kovacsauto.hu e-mail címen keresztül. Célunk a vásárlókat elégedettnek látni, ezért akciókkal és bő választékkal várjuk az embereket.

Vélemény, hozzászólás?