Miért is olyan fontos a jó minőségű lepedő?

Az alvás testi és szellemi felfrissülés. A minőségi pihenés pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy kiegyensúlyozott életünk lehessen. Ehhez olyan környezetet (hálószobát) kell kialakítanunk, ahol tökéletesen ellazulhatunk minden nap végén.

Több összetevő szükséges, amelyeknek tökéletesen kell passzolni az édes álmokhoz. Nem lehet közömbös az a miliő, ahol álomra hajtjuk fejünket és kipihenjük a rohanó napok fáradalmait. A hálószobának kell lennie otthonunk egyik legmeghittebb és legmegnyugtatóbb helyiségének. A megfelelő méretű ágy, kényelmes matrac, puha ágyneműhuzat, minőségi lepedő, szuper párnák, nyugodt színek, meghitt miliő együttesen nyújtják számunkra a nyugodt éjszakákat.

A hálószoba hangulatát az ágyneműhuzat határozza meg. Nem mindegy a színe, a mintája, hisz vannak kifejezetten női és férfi ágyneműhuzatok is. Ugyanúgy válogatjuk őket, mint a ruháinkat az áruházakban és nem takarózunk akármivel

Azonban nem csak az ágyneműhuzat az, amire hangsúlyt kell fektetni, hanem a lepedő is nagyon fontos tényező. A lepedőn fekszünk minden éjjel nagyjából 8 órát, s ha ennyi időn keresztül érintkezik valami a bőrünkkel, fontos az anyag minősége. A jó minőségű lepedő megfelelően szellőzik, bőrünket engedi szabadon lélegezni, puha anyaga van, elvezeti az izzadtságot, nem irritál.

Lepedő
Lepedő

Érdemes beszerezni néhány prémium, jó minőségű lepedőt, amik valóban hosszú évekig szolgálják éjszakai komfortos pihenésünket. Olyat, aminek színe illik a hálószoba és az ágyneműhuzatok színéhez. Akár gumis lepedő, akár vászon lepedő, amit szeretünk, mindig csakis minőségi lepedőt használjunk. Ez lehet 100% pamut, de a kevert szálas, vagyis 80% pamut, 20% poliészter anyagú lepedő is. A kevert szálas pamut lepedők nagyon népszerűek, ugyanis megfizethetőek mindenki számára, emellett pedig valóban jó minőségű lepedőkről van szó.

A gumis lepedő előnyei közé tartozik az, hogy ezt a típust nem vasaljuk.

A gumis lepedő tökéletesen kifeszül az ágyon, miután a matrac alá igazítottuk a széleket. Vasalni ezért teljesen felesleges!

A klasszikus pamut vászon lepedő pedig a hagyományos franciaágyra, vagy a kihúzható-ágyazható kanapéra ideális, ami nem matracos típusú.

Egy szép színű, puha pamut lepedő megalapozza a nyugodt és pihentető alvást. Gondolj úgy a lepedőre, mint a cipőidre. Az sem mindegy, mit viselünk a lábunkon egész nap így az sem lehet elhanyagolható, min alszunk éjszaka. A jó minőségű lepedő segít álomba ringatni, biztosít arról, hogy végig nyugodtan átaludd az éjszakát.