Minőségi kurkuma készítmény nagyszerű áron!

A kurkumát sokak által ismert fűszer, melyet elsősorban a keleti konyhában használnak. Ugyanakkor érdemes tisztában lenni vele, hogy nagyon egészséges fogyasztása. A kurkuma hatóanyaga a kurkumin, mely csodálatos élettani hatásokat okoz.

Kurkuma hatóanyaga a kurkumin, mely kiváló hatással van a szervezetre, hiszen beindítja annak öngyógyító folyamatait. A kurkumin növeli a májban, valamint az egyéb szövetekben a glutationt, melyet a tudósok a test természetes gyógyító anyagaként emlegetnek. A glutationról azt kell tudni, hogy a test egyik legerősebb antioxidánsa. Nagy valószínűséggel a tudósok azért tekintenek rá a test legerősebb gyógyító anyagaként, mert képes kisöpörni a szabadgyököket a testből, valamint azok károsító hatásaival is felveszi a harcot. Ráadásul gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatása is van. Az ízületekre is nagyon jó hatással van, így ízületi gyulladás vagy ízületi fájdalmak esetében érdemes kurkumát fogyasztani, akár étel, akár étrendkiegészítő formájában. Utóbbi esetében hatékonyabban vihető be a szervezetbe. Érdemes mellé gyömbért is fogyasztani, akár étrendkiegészítő formában, mivel közel kilencvenöt százalékkal növeli a felszívódás hatékonyságát.

A kurkuma fogyasztása igazán egészséges és a tudósok, orvosok is ajánlják. Indiában, ahol rengeteg kurkumát fogyasztanak, az idős emberek körében az Alzheimer-kór már-már ismeretlen. Az indiaiak körében a bélproblémák, valamint a béltraktus rákos megbetegedése és a hasnyálmirigy problémák is ismeretlenek. Éppen ezért, ha eddig ritkán használta ételei fűszerezésére a kurkumát, akkor érdemes beilleszteni az étrendbe vagy fogyassza étrendkiegészítő formájában. Kurkuma étrendkiegészítőt a tenmag.hu webáruházból tud rendelni nagyszerű áron!

Vélemény, hozzászólás?