Mire érdemes ügyelni home office-ban?

Sokak számára a home office egy irigyelt dolog és mi is azon a véleményen vagyunk, hogy kevés ennél jobb dolog van. Azonban, mint mindennek az életben úgy ennek is megvannak a maga hátrányai. Az alábbiakban abban segítünk mire érdemes oda figyelni!

A home office-ról bővebb információkat nézzen meg itt. A home office-t sokan áldják, azonban idővel rájön az ember, hogy nem is feltétlenül annyira jó dolog. Home office esetén nem kell irodát bérelni, elviselni a kollégákat és a főnök sem áll az ember háta mögött. Azonban pontosan emiatt általában nem olyan hatékony a munka végzés. Gyakori hiba, hogy aki home office-ban dolgozik, annak nincs állandó munkaterülete. Egyszer itt, egyszer ott dolgozik. Mi mindenképp azt javasoljuk, hogy ezen változtasson és jelöljön ki egy fix helyet, ahová nem lehet pakolni, hanem az munkaterület lesz. Ez lehet az íróasztal, de akár az ágy vagy a kanapé széle is. Egy szóval home office-n belül is legyen egy fix munkahely.

A legnagyobb problémát home office-ban általában azt jelenti, hogy az ember képtelen beosztani az idejét, ez pedig a munka rovására megy. Érdemes fel állítani egy fix munkaidőt. Ha van egy napirend, akkor sokkal könnyebb haladni a feladatokkal és az embernek sem kell attól tartania, hogy elúszik a nap és semminek nem jut a végére. Ennek okán nem csoda, hogy sokan képtelenek home office-ban dolgozni, ugyanis hatalmas önfegyelem kell hozzá. Mivel nincs meg a munkahelyi légkör, számtalan otthoni dolog képes elterelni az ember figyelmét. Éppen ezért nagyon könnyű elkalandozni, ha az embernek nincs egy fix helye, valamint napirendje. Azt javasoljuk, hogy tervezze meg a napját és ragaszkodjon hozzá. A home office csodálatos dolog, azonban okosan kell tudni így dolgozni, hogy eredménye is legyen.

Vélemény, hozzászólás?