Nagy sávszéllességű Switch-ek

A hálózati kapcsoló, vagy switch (más néven kapcsolóegység, áthidaló csomópont, hivatalosan MAC-híd) olyan számítógépes hálózati eszköz, amely a számítógépes hálózaton lévő eszközöket csomagkapcsolással használja az adatok fogadására, feldolgozására és továbbítására. A switch egy többportos hálózati híd, amely hardvercímeket használ az adatok feldolgozására és továbbítására az OSI-modell adatkapcsolati rétegén.

Nagy sávszélességű Switch-ek rendelhetők weboldalunkon széles kínálatban, ezért nézzen szét nálunk és biztosan talál majd olyan sávszélességű switch-et, amilyenre éppen vágyik. Néhány switch képes feldolgozni az adatokat a hálózati rétegben az útválasztási funkciók további beépítésével. Az ilyen switch-ek általában 3-as rétegű kapcsolók vagy többrétegű kapcsolók. Az Ethernet switch-ek a hálózati kapcsolók leggyakoribb formája. Az első Ethernet switch-et Kalpana vezette be 1990-ben. A kapcsolók más típusú hálózatokra is kiterjednek, beleértve a Fiber Channel, az Asynchronous Transfer Mode és az InfiniBand.

Egy Ethernet swicth úgy működik az OSI modell adatkapcsolati rétegén, hogy minden egyes kapcsolóporthoz külön ütközési tartományt hoz létre. Minden kapcsolóporthoz csatlakoztatott eszköz bármikor átviheti az adatokat a többi portra, és az adások nem zavartak. Mivel a műsorszórók továbbra is továbbítódnak az összes csatlakoztatott eszközhöz a switch által, az újonnan létrehozott hálózati szegmens továbbra is legyen egy közvetített tartomány. A switch-ek az OSI-modell magasabb rétegjeinél is működhetnek, beleértve a hálózati réteget is. Az ilyen magasabb rétegeken működő készüléket többrétegű switch-nek is nevezik. Bővebb leírást ezekről weboldalunkra kattintva olvashat majd, ezért megéri benézni hozzánk.

Vélemény, hozzászólás?