Nem a fűtésen kell elsősorban spórolni a téli hónapokban!

A rezsi árak növekedésével szinte minden háztartásban felmerül, hogy hogyan lehetne spórolni, mennyire kell visszafogni a fűtést. Ezzel a megközelítéssel bőven van probléma, ugyanis több sebből is vérzik. Előre vetítjük, hogy nem a fűtésen kell spórolni!

A téli hónapokban való spórolás kapcsán itt érhet el bővebb információkat! Összességében megállapítható, hogy ha nincs olyan nagy mértékű energiafogyasztás, akkor könnyedén kordában tartható a rezsi mértéke. Tehát leegyszerűsítve, ha a fűtés nem megy, akkor a költségek kifizetése sem okoz problémát. Természetesen egyáltalán nem arra célzunk, hogy a fűtés teljes mértékben legyen kikapcsolva. Nem kell a hideg lakásban dideregve átvészelni a telet. Habár a réteges öltözködés sokat segíthet, azonban hosszútávon nem fenntartható, hogy a fűtés teljes mértékben ki legyen kapcsolva. Nem kell drasztikus megoldásokban gondolkodni, mindössze csökkenteni kell az energiafelhasználás mértékét. Ez teljes mértékben érthető, azonban a hogyan a nagyon nem mindegy. A nyílászáró csere is megoldást jelenthet az energiafogyasztás csökkentésére. Habár ez egy komolyabb kiadás, azonban hosszútávon mindenképp megéri!

A nyílászárónak nem csupán az a feladata, hogy át lehessen látni az üvegen, hanem a szigeteléshez is hozzájárulnak. Viszont egy régi, kopott, rosszabb esetben silány minőségű ablak nem képes az optimális hőszigetelésre. Ennek legáltalánosabb jele, ha az ablak mellett állva érezhetően befelé áramlik a hideg levegő. A nyílászárócsere következtében az épület hőszigetelése sokkal jobb lesz. Télen jobban megtartja a meleget, míg nyáron megakadályozza, hogy a lakás felmelegedjen. A spórolás kapcsán érdemes hosszútávon gondolkodni, annak érdekében, hogy biztosan jó döntést hozzon!