Páncélszekrényekről pár hasznos információ

Mit érdemes tudni a páncélszekrényekről? Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választás során? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre keressük a választ!

Páncélszekrényekről pár hasznos információ – A páncélszekrényekről sokan azt gondolják, hogy kizárólag a pénzintézetekben találhatók meg, holott ez nem igaz. Ahol igazán nagy érték található ott már nem is páncélszekrény van, hanem páncélterem. A páncélszekrény leginkább ékszerboltokban, zálog üzletekben és pénzváltókban igazán hasznos. Ugyanakkor egyre gyakrabban vásárolnak magánszemélyek és irodák is páncélszekrényt. Ennek oka, hogy a páncélszekrény igazán magas fokú védelmet lépes garantálni. Manapság páncélszekrényekből is készülnek kisebb méretek, ezeket pedig előszeretettel rendelik háztartások, hogy értékeik biztonságban tudják. A páncélszekrényeket gyakran összekeverik a széfekkel, úgy is fogalmazhatnánk, hogy egy lapon említik őket, holott komoly különbségek vannak köztük. A közös mindkettőben az, hogy az értékek védelmét szolgálja.

A széfekről elmondhatjuk, hogy szimpla, egyszerű vagy duplafalú lemezszekrények, amik egy vagy kettő, de esetenként akár három irányba záródó zárszerkezettel rendelkeznek. Fontos megemlíteni, hogy 500 kg lefeszítő erőnek ellenálló módon kell a rögzítését megoldani. A páncélszekrény jóval robusztusabb, masszívabb értéktároló mely betonnal és a gyártók által titkolt speciális anyaggal megerősített, duplafalú értékvédő. Három, de leginkább négy irányba záródó zárszerkezettel rendelkezik. A páncélszekrényeket épületszerkezeti tartóelemhez kell rögzíteni, mégpedig 1000 kg lefeszítő erőnek ellenálló módon. Bővebb információkat a banktechsafe.hu webáruházban talál.

Vélemény, hozzászólás?