Színvonalas domain regisztráció szolgáltatás

A domain név az Ön webhelyének címe, amelyet az internetezők a böngésző URL-sávjába írnak be, hogy meglátogassák webhelyét. Egyszerűen fogalmazva, ha a webhelye egy ház lenne, akkor a domain neve lesz a címe. Bővebb leírást erről weboldalunkra látogatva talál.

Domain regisztráció várja az awh.hu weboldalon kedvezményes árú, de mégis profi szolgáltatásokkal, tehát megéri ellátogatni hozzánk, ha ez önt is érdekelné. Amikor megad egy domain nevet a webböngészőjében, az először kérést küld a tartománynévrendszert (DNS) alkotó kiszolgálók globális hálózatának. Ezek a kiszolgálók ezután megkeresik a tartományhoz tartozó névszervereket vagy DNS-kiszolgálókat, és továbbítják a kérést ezeknek a névszervereknek. Ezek a névszerverek az Ön hosting cége által kezelt számítógépek. Tárhelyszolgáltatója továbbítja kérelmét arra a számítógépre, ahol az Ön webhelye található. Ezt a számítógépet webszervernek hívják. A webszerver beolvassa a weboldalt és a hozzá tartozó információkat. Végül ezeket az adatokat visszaküldi a felhasználó böngészőjének. A domain nevek számos különböző kiterjesztéssel érhetők el. A legnépszerűbb a .com. Sok más lehetőség is létezik, például .org, .net, .tv, .info, .io és még sok más. Azonban mindig javasoljuk a .com domain kiterjesztését.

A legfelső szintű domain vagy a TLD olyan általános tartománykiterjesztések, amelyek a tartománynévrendszer legmagasabb szintjén szerepelnek. GTLD-nek vagy általános legfelső szintű domainnek is nevezik őket. Több száz TLD létezik, de a legnépszerűbbek a .com, .org és .net. Más TLD-k kevésbé ismertek, és nem javasoljuk a használatát. Például .biz, .club, .info, .agency és még sok más. Amennyiben több információt és részletet szeretne megtudni erről, keresse fel az awh.hu weboldalt.