Üzemanyagszűrő csere?

A séta jót tesz a szervezetünknek, hiszen egy kis mozgás még senkinek se ártott meg. Azonban, lássuk be, egy autónak bizony mindenki hasznát veszi, egy négykerekű segítségével ugyanis percek alatt tehetünk meg nagy távokat is. Ez az autók egyik nyilvánvaló előnye és valószínűleg ennek köszönhető az is, hogy a legtöbb családban manapság van legalább egy jármű.

Érdemes-e üzemanyagszűrőt cserélni? Ez is egyike például azon kérdéseknek, amelyekre jó, ha minél előbb megtaláljuk a választ. Először is, fontos tisztázni néhány alapvető tényt az üzemanyagszűrés kapcsán! Ahhoz, hogy az üzemanyag ellátás gördülékenyen menjen, a motornak nagy precizitású alkatrészekre van szüksége. Ennek a rendszernek az a dolga, hogy akkor és annyi üzemanyagot juttasson a motor égésterébe, amikor és amennyire éppen szükség van, ráadásul mindezt a lehető leggazdaságosabb módon tegye. Egy másik fontos szempont a környezettudatosság, vagyis a motornak úgy kell égetnie az üzemanyagot, hogy az minél kevésbé szennyezze a levegőt! A működést azonban sok minden megzavarhatja, a legtöbb gondot azonban mégis a víz okozza. A víz hatására berozsdásodnak és tönkremennek az alkatrészek, nagyobb eséllyel telepszenek meg és gyorsabban szaporodnak a baktériumok és a gombák, valamint télen sok galibát okozhat a csőrendszerbe befagyott víz is!

Egy kocsit megvásárolni nem nagy kihívás, azonban fenntartani, üzemanyaggal ellátni és folyamatosan ellenőrizni, hogy minden rendben működik-e a gépezetben, nos, ezek már sokkal nehezebb feladatok! Ha már van egy autónk, számos kérdés vetődhet fel bennünk. Ha pedig gondok vannak a szűréssel, az hosszútávon számos kellemetlenséget okozhat, a legjellemzőbb, hogy jelentős mértékben csökken a teljesítmény a motor megnövekedett fogyasztása miatt, túl sok szennyező anyag kerül a levegőbe, nagymértékben leromlik az égési folyamat, valamint akár az olaj is besűrűsödhet. Röviden tehát: igen, ha szeretnék meghosszabbítani az autónk életét, akkor mindenképpen érdemes időről időre kicserélni az üzemanyagszűrőnket! Amennyiben véleményt vagy tanácsot szeretne kérni egy esetleges csere kapcsán, keressen fel minket bátran! A ka-autoszerviz.hu-nál állunk rendelkezésére!

Vélemény, hozzászólás?