A 8-as szériával lezárul a VW Golfok története

Az új Golf visszaszámlálása folyamatban van – és a nyolcadik generáció nemsokára megérkezik. Egyetlen másik európai autót sem adtak el ilyen nagy számban.

Klikkeljen ide és tudjon meg többet, tehát nézzen be hozzánk ha ön is a golfokról szeretne megtudni minden érdekességet. A Volkswagen Golfból több mint 35 millió példányt gyártottak az elmúlt 45 évben. Pusztán matematikai szempontból a világon 40 másodpercenként dönt úgy valaki, hogy vesz egy új Golfot. Ez az a jármű, amely hét generáción keresztül mindenki számára lehetővé tette az autóipar fejlődését. Mindegy, melyik generációról van szó: a Golf sikerének titka a jellemzőinek összessége volt és az is: tökéletes társ a mindennapi életben, amely a sokoldalúságot, a funkcionalitást, a megbízhatóságot és a minőséget testesíti meg, úgy, mint senki más. 1974-es bemutatása óta a kompakt osztály előfutáraként tartják számon, amelyet hamarosan „Golf Class” néven alakítottak ki. Azóta mindenki másnak versenyeznie kell a Golffal. És nem csak helyi szinten, hanem globálisan is, mert a Golf világszerte bestseller.

1974 az az év, amikor Németország másodszor lett futball világbajnok, Kínában felfedezték a Terrakotta Hadsereget, az ABBA megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált a „Waterloo” -val, Richard Nixon amerikai elnök pedig lemondott a Watergate-ügy miatt. És ez az az év is, amikor a Volkswagen bemutatja az első Golfot, a Beetle utódját. Igen, van utódja! És itt van: A Golf II nagyobb és aerodinamikusabb. A tervezők következetesen követik a Golf I DNS-ét, ugyanakkor progresszív, új részleteket alkotnak. A Golf minden idők legtöbbet épített Volkswagen modellje és az is marad, több mint 35 millió darabot gyártanak. Eddig mintegy hatmillió Golf VII hagyta el a futószalagot. Bővebb leírásért nézzen be az alkatreszek.hu-ra.