Mik a savasodás tünetei? Mit tehetsz ellenük?

Napjainkban egyre többen tapasztalják meg a savasodás kellemetlen tüneteit. Úgy is mondhatjuk, hogy a huszonegyedik század népbetegségévé vált az elsavasodás, aminek hátterében elsősorban a táplálkozási szokások megváltozása áll.

Savasodás tünetei közt említhetjük a narancsbőrt, a gyakori fejfájást, a gyenge immunrendszert, az emésztési panaszokat és az állandó fáradtság érzetet. Érdemes komolyan venni a problémát, ugyanis súlyosabb esetben nem kizárt, hogy olyan egészségügyi problémák jelentkeznek, mint az álmosság, ízületi problémák, izomgörcsök, valamint koncentrációs és alvás zavarok. Az elsavasodás legegyértelműbben a vizeleten keresztül mutatható ki, méghozzá egy pH méréshez használatos indikátorpapír segítségével. A legjobb, ha a kapott érték 7. Viszont a 6,5 és 6,8 közti eredmény miatt sem kell aggódni. Ha fény derül az elsavasodásra, akkor a többség mindenképp tudni akarja a kiváltó okokat, melyek a következők lehetnek: stressz, kávé, dohányzás, alkohol fogyasztás, mozgásszegény életmód, túl sok savképző ital vagy élelmiszer fogyasztása. Az elsavasodott szervezt számára a lúgosítás jelenti a megoldást.

Éppen ezért célszerű lúgosító élelmiszereket fogyasztani, például tojássárgáját, gyümölcsöket, zöldségeket és teljes kiőrlésű gabonaféléket. Emellett fontos a rendszeres mozgást is beiktatni a mindennapokba. Emellett a lúgosító italokat is célszerű előnyben részesíteni. Ilyen például a tisztított víz, amely nem csupán a lúgosításban hasznos, hanem a teljes szervezetre kiváló hatással van. A tisztított vízből készült gyógynövény teák fogyasztása is nagyon egészséges, méghozzá olyannyira, hogy mindenki számára ajánlott volna. Ha bővebben tájékozódnál, akkor látogass el a wellnetviztisztito.hu webáruházba!