A barna szőnyeg miért illik mindenhová?

A barna egy olyan szín, ami minden lakberendezési magazinban fellapozható. Szőnyeg, kárpit, tapéta, lakástextilek. Mind-mind kedveltek barna színben. A lakberendezésben gyakran merül fel az a kérdés, hogy milyen színekre fessük a falat, milyen színű legyen a kárpit, a szőnyegek, a bútorok, stb.

Nagyon lényeges ez az elhatározás, ugyanis a színek hatással vannak kedélyállapotunkra is. A harsány színek fokozzák a feszültséget, a földszínek megnyugtatnak. Érdemes átlapozni néhány szakkatalógust az előtt, mielőtt elkezdjük a lakás berendezését, vagy felújítását. A színek összeborzolása, a nagy színkavalkád a legrosszabb döntés, ha otthonunk berendezéséről, stílusáról kell elhatározásra jutni.

A barna egy olyan szín, ami nem okoz csalódást.

Népszerűsége annak is köszönhető, hogy minden stílus, minden korosztály, minden helyiség tökéletes és jól bevált színének mondható.

Ha színválasztásnál szőnyegről beszélünk, a barna határozottan az egyik legjobb választás. Egy barna szőnyeg nők, férfiak, gyerekek birodalmában is otthonos hangulatot teremt. Illik a minimalista stílushoz, a klasszikus stílushoz, a vintage stílushoz, skandináv stílushoz is.

Egy szép barna szőnyeg shaggy, nyírt, klasszikus formában is a család kedvence lehet.

Szőnyeg
Szőnyeg

Miért a barna az egyik legotthonosabb hangulatú szín?

Szeretjük a barna díszpárnákat, a barna ágyneműhuzatokat, barna szőnyegeket, futószőnyegeket, barna tapétát, barna kiegészítőket a lakásban. Ennek érzelmi oka is van. A barna szín a megbízhatóság és a szilárdság szimbóluma, amely az otthonteremtés fogalmában elengedhetetlen.

Lakásunk egyik legforgalmasabb pontja a nappali, ahol a család a legtöbb időt tölti. Ebben a helyiségben is használjunk barna kiegészítőket. Egy nagyméretű barna szőnyeg például remek alapot adhat a családi stílusirányzathoz. Egy szép barna shaggy szőnyeg melegséget, puhaságot, szerethetőséget visz a térbe. indezek mellett pedig ez a szín nem kényes, a szennyeződések kevésbé látszanak meg rajta. Fehér szőnyeg, vagy bármilyen világos szőnyeg azonban nem ajánlott a nappaliba.

A barna szőnyeg a hálószobába is jó lesz.

Barna szőnyeg az ágy mellé, vagy a szoba közepére megnyugtató hatással van a közérzetre. Meleg színárnyalat, ami jól passzol egy szép fehér organza függönyhöz, arany színű sötétítő függönyhöz. Nem csak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is tehetünk egy szép világosbarna, vagy sötétbarna szőnyeget a privát szférájukba a szobába.

Egyszínű szőnyeg barna színben, vagy két színből álló, bézs barna szőnyeg, mind meghitt színek lesznek a lakásban.