Mire képes három nagy töltőállomás prémium üzemanyaga?

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az autóvezetők jelentős része nem igazán ért az autókhoz, de még saját autójához sem. Ha bármilyen műszaki kérdés merül fel vagy problémát tapasztal, akkor szerelőhöz fordul. Akármilyen kevéssé értünk az autókhoz, azt mindenkinek fontos tudnia, hogy milyen típusú benzint kell tankolnia az autójába.

A prémium üzemanyagok kapcsán itt érhet el bővebb információkat! Örök kérdés, hogy melyik típust érdemes az autóba tankolni, a prémium kategóriást vagy a normált. A vélemények rendszerint megoszlanak arról, hogy a prémium kategóriás üzemanyag ad-e bármi pluszt az autóhoz és annak teljesítményéhez. Na, de mitől válik prémium kategóriássá az üzemanyag? Először is szigorú feltételeknek kell megfelelni, amelyet a töltőállomásokon számos hasznos adalékanyag hozzáadásával érnek el. 2021-es adatok szerint az autóvezetők körülbelül fele prémium üzemanyagokat tölt az autójába alkalmanként, hatoduk pedig folyamatosan azzal tölti tele a tankot. Így nem csoda, hogy az olajipari cégek is hamar felismerték, hogy van kereslet a prémium üzemanyagokra.

A három legnagyobb magyarországi töltőállomás egyaránt kínál prémium kategóriás üzemanyagot. Az OMV MaxxMotion formulája leginkább a korróziótól véd, úgy hogy a fémfelületeken védőréteget hoz létre. A Mol EvoTech formulával javított üzemanyaga tisztán tartja, sőt tisztítja a motort illetve a korrózió védelemben is fontos szerepet tölt be. A Shell Fuel Save és V-Power üzemanyagai fel vannak turbózva az úgy nevezett Dynaflex formulával, így abban különbözik a normált üzemanyagtól, hogy az injektorokon megakadályozza a lerakódások képződését. Bármelyik töltőállomásra jár, érdemes megfontolni a prémium üzemanyagok használatát, az autó biztosan meghálálja hosszú távon a törődést!