A fagyálló helyes keverése

Minden évben, mikor az idő lehűl és közeleg az első fagy, az autótulajdonosok elkezdenek azon gondolkodni, hogy hogyan lehet az autót tökéletesen felkészíteni a téli időszakra. A legtöbb sofőr kevés dolgot néz át az autón, azonban a hűtőfolyadék ellenőrzése a legtöbb autótulajdonosnak fontos.

A fagyálló helyes keveréséről ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! Az autó kapcsán a legfontosabb, hogy az autó műszaki állapotával tisztában legyen. Különösen a megfelelő folyadék szinten tartásra érdemes ügyelni. Ahogy arra is ügyel az ember, hogy az üzemanyag ne fogyjon ki az autóból, arra is ügyelni kell, hogy a motorolaj és a hűtőfolyadék szintje megfelelő legyen. Bizonyos időközönként, még azelőtt, hogy a motort beindítaná, fontos ellenőrizni a hűtővíz szintjét. Különösen a régi autók esetében célszerű rendszeresen sort keríteni a hűtőfolyadék ellenőrzésére. Fagyálló folyadékot bármely benzinkúton lehet vásárolni, azonban nem árt az autóban is tartani belőle. Egy idő után minden folyadék elhasználódik. Nem csak az olaj, hanem a hűtőfolyadék is. A szakemberek ajánlása szerint százötven-kétszáz ezer kilométerenként vagy négy-öt év után kell lecserélni. A hűtőfolyadék, ahogy a neve is mutatja az autó motorját hűti, azonban ezenfelül a vízlerakódás és a túlmelegedés ellen is hatásos.

A hűtővíz cseréjéhez nem kell szervizbe menni, ugyanis egyszerű művelet, melyet akár otthon pár perc alatt is el lehet végezni. Mivel hatalmas a kínálat, nem könnyű kiválasztani az ideális hűtőfolyadékot, viszont a flakon leírásán jellemzően megtalálható, hogy milyen autóhoz milyen hűtőfolyadék ajánlott. A hűtőfolyadékok általában színtelenek, így a színezésről általában a gyártó dönt. A tiszta víz semmiképp sem jó a hűtőfolyadék helyett, mivel vízlerakódáshoz vezet.

Vélemény, hozzászólás?