A fejmasszírozó jótékony hatásai

A masszázst már évezredet óta használják testi-lelki felüdülésre, mára már számtalan fajtája létezik, melyet egészségünk szolgálatába állíthatunk.

A fejmasszírozás ugyanúgy, mint az összes többi masszázsfajta relaxáló, lazító hatással van a teljes szervezetünkre. Akár fejmasszírozó által, akár az ujjbegyeink által végezzük, a pozitív hatás nem marad el.

Miért masszírozzuk fejbőrünket?

A stressz általában a vállaink, a nyakunk körül és a fejbőrünkben koncentrálódik. A fejbőrünkben rengeteg idegvégződés van, ezért tapasztalhatjuk azt a jelenséget, hogy egy kellemes fejmasszázs után az egész testünk ellazul, hiszen ezáltal az egész idegrendszerre hat. Sajnos az, hogy a fejbőrünk ennyire ki van téve a stressznek nagyon rossz hír a kopaszodóknak és a hajhullással küszködőknek, mert a stressz által megnövekszik a fejbőrben a DHT-szint, ami közvetlen okozója a hajhullásnak. A férfiak által tapasztalt kopaszodást ugyanaz a DHT okozza, mint a nők által tapasztalt erős hajhullást a klimax környékén. Ez hormonális eredetű, de nem jelenti azt, hogy ne lehetne mérsékelni, például fejmasszírozó használatával. Manapság a stresszt nem igazán lehet elkerülni, úgyhogy a legjobb módszer, ha feloldjuk azt. Erre való a fejmasszírozás és a fejmasszírozó.

Miért is jó a fejmasszírozó?
A fejmasszázs, mint az összes többi masszázs, lazító, stresszoldó és gyógyító hatású. Akár az egész testünket, akár csak a fejbőrünket masszírozzuk át, pozitív hatással lesz az egész idegrendszerünkre. Szerezzünk be egy fejmasszírozót otthonra, és naponta szánjunk rá pár percet, hogy csökkentsük a feszültséget a fejbőrünkben. Ezt nemcsak az idegrendszerünk hálálja meg, de a hajhagymáink is. Ahogy a fejmasszírozó a fejbőrünkhöz ér, a hajhagymáink körül vérbőség keletkezik. Ez a vérbőség több tápanyagot és több oxigént szállít a hajhagymákhoz, így azok életerős hajszálakat tudnak növeszteni. A fejmasszírozó az egyik legjobb hajnövesztő. Maga a hajnövesztés is gyorsítható általa, hiszen a fejmasszírozóval stimulálhatjuk a hajhagymáinkat. A hajhagymák pedig reagálnak a több tápanyagra azzal, hogy gyors hajnövesztésbe kezdenek.

Vélemény, hozzászólás?