Mielőtt bekapcsolja a melegítési rendszert ezeket figyelje

Még jóval azelőtt, hogy bekapcsolná a fűtési rendszerét, célszerű elvégeznie néhány dolgot a fűtőberendezésén, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden rendben van. Ha problémákat fedez fel, mielőtt otthonát melegen tartaná, nemcsak megkönnyíti a szerelő munkáját, hanem elkerüli a segélyhívásokat is.

Klikk ide és tudjon meg mindent arról, hogy milyen intézkedéseket kell elvégezni mielőtt bekapcsolja a fűtési rendszert. A fűtés megfelelő működéséhez elengedhetetlen a megfelelő légszűrés. Ha a légszűrők piszkosak és eltömődtek, a fűtési rendszert jobban megdolgoztatja otthonának fűtésével. Ez idő előtti öregedéshez, túlmelegedéshez és rendszerhibához vezethet. Az otthonában telepített fűtési rendszer típusától függően több légszűrőt is cserélhet. A leggyakoribb a visszatérő szellőzőnyíláson használt szűrő – ez a nagy szellőzőnyílás az otthonában. Néhány fűtési rendszer egy második típusú szűrője közvetlenül a berendezésen található. Lehet az egység elején vagy oldalán. Használjon kiváló minőségű, a rendszerének megfelelő méretű szűrőket. Zavaros lehet eldönteni, hogy milyen MERV besorolást használjon, vagy milyen szintű szűrésre van szüksége.

Győződjön meg arról, hogy nincs semmi dugulás a berendezésben. Ha van, tűzveszélyt jelent, és otthoni tüzet okozhat. Tartsa a fűtési berendezés körüli teret dobozoktól, gyúlékony tárgyaktól, seprűktől, felmosóktól mentesen. Tisztítsa meg a berendezés körüli padlót is. Söpörje le és törölje fel, hogy eltávolítsa a készülékbe beszívódó port és szennyeződéseket. A teljes egységet is le kell porolni, beleértve a tetejét és az oldalait is. Csak arra ügyeljen, hogy ne húzzon ki vezetékeket vagy szellőzőket. Amennyiben többet tudna meg erről a témáról és arról, hogy miket kell elvégeznie a fűtési szezon előtt nézzen be hozzánk.

Vélemény, hozzászólás?