A féknyereg hol található?

A féknyereg elengedhetetlen alkatrésze az autó megállási képességének és vitathatatlanul az egyik legfontosabb alkatrésze a fékrendszernek. A legtöbb autó manapság tárcsafékkel rendelkezik, legalább is az első kerekeknél, de sok autó és teherautó már hátsó tárcsaféket is használ.

A féknyereg a tárcsafék rendszerben található meg, ahol az autó kerekeit fémtárcsákhoz vagy forgórészekhez erősítik, amelyek a kerekekkel együtt forognak. A féknyereg feladata az autó kerekeinek lassítása a rotorokkal történő súrlódás létrehozása révén. A féknyereg úgy illeszkedik a forgórészhez, hogy az leszorító hatást biztosítson és ez által lassulásra bírja a kerekeket és ezáltal az autót is. Az egyes féknyergekben van egy pár fémlemez, súrlódó anyaggal ellátva, ezeket fékbetéteknek nevezzük. A külső fékbetétek a tárcsa külső oldalán helyezkednek el, a belső fékbetétek pedig a jármű belseje felé találhatók meg. Amikor a fékre lépünk a főfékhengerből származó fékfolyadék hidraulikus nyomást hoz létre a féknyeregben lévő egy vagy több dugattyú számára, kényszerítve ezzel a fékbetéteket a forgórészhez tapadni. A fékbetétek nagy súrlódású felülettel rendelkeznek és lelassítják a forgórészt vagy akár teljesen leállítják. Amikor a forgórész lelassul vagy leáll úgy a kerék is, mert ezek szorosan egymáshoz vannak rögzítve.

Amennyiben Ön is szeretne féknyerget vásárolni autójába online, ezt egyszerűen és gyorsan, ráadásul villámgyors házhozszállítással megteheti webáruházunkban. Keresse fel az alkatreszek.hu weboldalt, ahol minden részletes információt megtalál a féknyergekkel kapcsolatban, de nemcsak a termékeinkről talál hasznos infót itt. A szállítással és a fizetéssel kapcsolatban is érdeklődhet. Ha azonban további kérdése lenne forduljon ügyfélszolgálatunkhoz a +36 62/468-444 telefonszámon vagy az info@kovacsauto.hu email címen.

Vélemény, hozzászólás?