Duguláselhárítás házi praktikákkal

A dugulás rendkívül sok bosszúságot tud okozni, éppen ezért nagyon fontos, hogy ismerjen olyan házi praktikákat, amiknek köszönhetően a dugulást gyorsan és szakszerűen meg tudja szüntetni. Az esetek nagy részében ugyanis így akár a szerelő hívást is el lehet kerülni!

A házi praktikákért érdemes ide kattintani! Számtalan bosszúságot tud okozni a dugulás. Egy részt nem lehet használni a lefolyót, másrészt a kellemetlen szagokkal is meggyűlik ekkor az ember baja, harmadrészt a baktériumok is elszaporodnak, ami egyáltalán nem higiénikus. Éppen ezért a legokosabb, amit tehet, hogy igyekszik megszüntetni a dugulást. Makacs dugulás esetén csak a szakember tud segíteni, azonban, ha nem ilyen rossz a helyzet, akkor érdemes házi módszereket alkalmazni. Dugulás esetén ne legyen rest pumpát ragadni és kihasználni a vákuum hatását. A pumpa mellett a csőgörény is kiváló módszer, érdemes használni. Ezekhez az eszközökhöz pár ezer forintért hozzá lehet jutni bármelyik barkácsboltban. Ha még nem rendelkezik velük, mindenképp szerezze be, ugyanis nagy hasznukra lesz dugulás esetén.

Ha egyik sincs otthon, akkor sem kell kétségbe esni, mivel nagyanyáink praktikái kisegítenek minket. Érdemes szódabikarbónát szórni az eldugult lefolyóba, amire ecetet kell önteni. A két anyag hamar kölcsönhatásba lép egymással, aminek következtében a dugulás feloldódik. Végül forró vizet kell önteni a lefolyóba. Annak érdekében, hogy n kelljen dugulással küzdeni, célszerű előrelátónak lenni és bizonyos időközönként kitakarítani a lefolyót. Az előbb említett módszer erre a célra is tökéletesen megfelel. Ha kellemes illatúvá szeretné varázsolni a lefolyót, akkor citromlevet is adhat az előbb említett elegyhez. Bővebb információkért látogasson el a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?