A Foci eb részletes menetrendje és egyéb információk

Az Európa-bajnokság 1958-ban kezdődött az UEFA 17 tagjának versenyeként. Az első tornára 22 hónap alatt került sor, és 17 csapat került a négyes döntőbe, akik 1960-ban Franciaországban egy kupasorozatban versenyeztek a trófeáért.

Foci eb információi elolvashatók a focieb2021.hu weboldalon, tehát keresse fel bátran weboldalunkat és itt mindent megtudhat ami csak érdekelheti ezzel a témával kapcsolatban.  A helyiek a társadalmi elhatárolásai szabályok miatt az emberek nem mehetnek szabadon élő mérkőzésekre, a nemzetközi szurkolók pedig utazási korlátozások miatt nem mehetnek majd el. De ez nem azt jelenti, hogy nem lehet élőben nézni az Euro 2021 mérkőzéseket. Élő közvetítéssel nézheti majd a meccseket bárhol is van a világon. Az Európa-bajnokság valójában későn érkezett a többi kontinensbajnoksághoz képest, de az évek során a világbajnokságon kívül talán a legnagyobb nemzeti labdarúgó-bajnokságnak tartják. Az első európai koronát az akkori Szovjetunió nyerte, aki 1960-ban 18.000 ember előtt 2-1-re verte Jugoszláviát a párizsi Saint German Parc de Princes-ben. Az Euro 2020 a torna 16. inkarnációja, amelyet 13 különböző országban játszottak és 10 különböző nemzet nyert meg. Az Euro 2016 döntőjét harmadik alkalommal rendezték meg Franciaországban.

A 2021-es tornát elsőként házigazdák nélkül rendezik meg, az egész kontinensen játszani fogják a meccseket. Az 1958 és 1960 közötti nyitó tornán 17 csapat vett részt, amelyek később kieséses szakaszon estek át, és négy olyan csapatot találtak, amelyek aztán a döntőben versenyeztek. Akkor a döntőnek otthont adó országnak a 4 selejtezős egyikének kellett lennie.  Az 1964-es spanyolországi tornán a nevezők száma 29-re nőtt, de továbbra is fennmaradt az a formátum, hogy a kiesést 4 döntős követte. Amennyiben többet tudna meg keresse fel weboldalunkat a focieb2021.hu-t.

Vélemény, hozzászólás?