A használtautó vásárlásnál fokozott figyelem szükséges, hiszen könnyen becsaphatnak bennünket

A használtautó vásárlás sok estben, kecsegtetőbb és jobb választásnak bizonyul, hiszen sokkal alacsonyabb áron vásárolhatunk járműveket kéz alól, mint újonnan.

A használtautó vásárlásnál fokozott figyelem szükséges, ha nem akarjuk a saját, illetve a családunk életét kockáztatni. A legtöbb esetben kiesik egy kerék, elszakad a vezér-szíj, vagy éppen szétesik a váltó. Ezek azok a hibák, melyek a legtöbb használt autónál jelentkezhetnek. A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete az ilyen esetek elkerülése érdekében, össze is gyűjtött pár alapszabályt, melyet érdemes betartani, abban az esetben, ha használt autóvásárlásán gondolkodunk. Többek között úgy is mondhatnánk, hogy a használt autó, egy olyan specifikus termék, amely komoly utánajárást igényel. A legtöbb esetben azok esnek a legalapvetőbb hibákba autóvásárlás esetén, akik a legalapvetőbb szabályokat sem ismerik, melyeket ilyen esetben mindig figyelembe kell vennünk.

Sajnos a legtöbbüknél a papírok kitöltésénél realizálódik a helyzet súlyossága, mi szerint hiába vették autókereskedőtől, az autó még másik tulaj nevén van, amely lehet magánszemély, illetve vállalkozás is. Ennek függvényében mindig ajánlott a kiválasztott autókereskedést a cégjegyzékben leellenőrizni, melyet a hivatalos oldalon megtalálhatnak. A következő lépés, amely szinte kihagyhatatlan egy komoly szándékú vásárlás előtt, hogy az autót nézessük át egy márka szervizben, ahol minden kis hibájára fény derülhet, így nem kell zsákba macskát játszanunk, ha még mindig szeretnénk megkötni a vásárlást. Amennyiben további fontos információkat szeretne megtudni, akkor keressen fel bennünket a ka-autoszerviz.hu oldalára kattintva.

Vélemény, hozzászólás?