A kandalló megfelelő módon való telepítése

A kandallónak van egyfajta különleges, utánozhatatlan hangulata, így sokan döntenek úgy, hogy beszereznek egyet. Viszont telepítése nem gyerekjáték, ezért fontos, hogy szakember segítségét kérje, aki nem csak a telepítésben tud segíteni, de akár hasznos tanácsokkal is el tudja látni.

A kandalló megfelelő telepítéséről itt olvashat bővebben! A kandallónak nem csak a megvásárlás miatt van egy költsége, hanem a beszerelés is költségekkel jár. A beszerelés költségeit többek közt meghatározza az üzemanyag típusa, a lakás szerkezete és a kémény állapota. A beszerelési idő is több tényező függvénye, így nem lehet egy általános időt mondani. Akár egy nap alatt is megtörténhet a beszerelés, de bizonyos esetekben egy hétbe is bele telhet. Fontos, hogy a szakember úgy fejezze be a munkát, hogy a kandallóban ne tegyen kárt és a biztonságon, valamint a kivitelezés minőségén se essen csorba. Annak érdekében, hogy megfelelő szakember végezze el a munkát, érdemes tájékozódni és akár az ismerősöktől ajánlásokat kérni, melynek köszönhetően biztosan megfelelően lesz elvégezve a kandalló telepítése.

A legjobb, ha a kandalló kiválasztásához is szakember segítségét kéri, hiszen a kandalló egy hosszútávú beruházás, mely ráadásul meglehetősen költséges is. A szakember az Ön preferenciáit figyelembe véve tud ajánlást adni. A kandallóbetétek olyan kályhák, melyeket a meglévő kandalló nyílásokba telepítenek és a nem hatékony kandallókat átalakítják energiatakarékos kályhákká. A betétek is kiváló választásnak bizonyulnak, érdemes ezeken is elgondolkodni. A kandallóbetéteknek köszönhetően akár egy fatüzelésű kandalló is átalakítható gázüzeművé. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a gáz- és fatüzelésű kandallók többsége áramkimaradás esetén is zavartalanul működik tovább.

Vélemény, hozzászólás?