Legyen meleg otthonában ezen a télen is!

A tél közeledtével nagyon fontos, hogy felkészítse otthonát a hideg időjárásra. A legjobb, ha a mínuszokat csak otthona falain kívül tapasztalja, azonban otthonában kellemes meleg van, ami biztosítja azt, hogy az egész család jól érzi magát otthon. Ennek érdekében érdemes megfogadni néhány hasznos tippet!

Még több hasznos tippért a téli szezonra, klikkeljen ide! Amikor odakint tombolnak a mínuszok, nincs is jobb, mint hazatérni a kellemes, meleg lakásba. Az elmúlt években enyhe volt a tél, ami fűtés tekintetében jó hír, viszont ez nem azt jelenti, hogy a fűtést teljesen ki lehet kapcsolni. Éppen ezért fontos gondoskodni arról, hogy a kazán valóban jó állapotban legyen és ne kelljen attól tartani, hogy a tél közepén csütörtököt mond és használhatatlanná válik. Ennek érdekében még a fűtés szezon előtt le kell ellenőriztetni a kazánt szakember által. Fontos, hogy senki ne akarja egymaga karban tartani a kazánt, ugyanis ez veszélyes. Ehelyett hozzáértő szakembert kell hívni, aki nagy szaktudással és tapasztalattal rendelkezik. A kazán karbantartását a fűtés szezonon kívül, lehetőleg nyáron vagy kora ősszel, az első fűtés előtt kell megejteni.

Nem csak a kazánt kell leellenőriztetni, hanem a szén-monoxid érzékelőt is. Fontos, hogy cserélve legyenek benne az elemek és ne a padlás egy eldugott szegletében legyen, hanem a lakótérben. A víznyomást is célszerű ellenőrizni, még pedig, hogy egy és másfél köz van-e. Abban az esetben, ha a nyomás fél bar alá csökken, akkor a kazán úgy nevezett alacsony nyomású hibával rendelkezik. Ez azért probléma, mert megakadályozza a kazán égését. Szükség esetén, akár csőszigetelésre is sor kerülhet, hiszen a kondenzvezetékekben lévő víz megfagyhat, ami a kazán elzáródásához is vezethet. Bővebb információkat a gazszerelo-budapesten.hu weboldalon talál!

Vélemény, hozzászólás?