A kemény víz hatásai a vezetékekre!

A legtöbb vízben kalcium és magnézium van, de a kemény vízben az ásványi anyagok szintje jóval magasabb, mint a normál. Különösen gyakori azokon a területeken, ahol a felszín alatti vizeken át kell haladnia a sok kalciummal vagy mészkővel rendelkező sziklákon. Nemcsak a látvány és az íz alapján érzékelhető a kemény víz, hanem hátrányosan befolyásolhatja a főbb berendezéseket a lakásban. Szerencsére ma már hatékonyan meg lehet küzdeni a kemény víz okozta problémákkal.

Katt ide és mindent megtudhat majd a kemény vízről, annak hatásairól és természetesen megtekintheti  duguláselhárító szolgáltatásainkat is, tehát megéri benézni hozzánk. Mivel a vízben lévő mész- és ásványi lerakódások folyamatosan áthaladnak a csöveken és vízvezetékeken, lerakódnak és jelentősen korlátozzák a víz áramlását. Ez történik a vízzel működő készülékekben, például hűtőszekrényekben, fagyasztókban, mosógépekben és mosogatógépekben. Végül a kezeletlen kemény víz a készülékek szivárgását, hibás működését és nagyobb energiafogyasztást okozhat. A vízmelegítők fűtőelemei szintén erősen érzékenyek a kemény víz okozta károsodásra, és nem szokatlan, hogy a lakástulajdonosok azt találják, hogy vízmelegítőjük cseréjére, szervizelésére vagy javítására van szükség néhány évente.

A vízlágyító felszerelése az egyik módja a kemény vízben lévő ásványok mennyiségének csökkentésére. A készülékek esetében fehér desztillált ecetet a mosogatógépeken, mosógépeken és még a kávéfőzőkön is cikluson keresztül lehet futtatni, hogy megakadályozzák a kemény vizes lerakódások felhalmozódását. Ha a továbbiakban is szeretne a kemény víz hatásairól és annak megszüntetéséről olvasni, akkor nem kell mást tennie, mint felkeresni weboldalunkat és nálunk mindent megtudhat majd erről a témáról.

Vélemény, hozzászólás?