A legidegesítőbb helytelenül írt szavak

A legbosszantóbb hibák közé tartozik a kulturális, az egyenlőre és a muszáj is. Ezek nagyon bosszantó helyesírási hibák, amelyeket a Google-el elkerülhetnének azok akik nem figyeltek a nyelvtanórákon. Most összeállítottuk az legbosszantóbb hibákat, amelyeket akármikor elkerülhetne, ha egy jó, tapasztalt és profi szövegíróhoz fordul a saját blog vagy céges blog létrehozására. Bővebben erről weboldalunkon olvashat.

Forduljon weboldalunkhoz itt, ha még ennél is többet szeretne megtudni a helytelenül írt szavakról. Akkor használjuk azt, hogy egyenlőre ha például egy labdarúgó-mérkőzés 0-0, és meg akarjuk mutatni, hogy a két csapat egyenlő egymással. Ha a „még mindig” kifejezést szeretnénk használni, akkor az „egyelőre” a helyes kifejezés. Még akkor is muszáj hibátlanul leírni ezt a szót, ha valakinek nem a szövegírás a munkája. Akármilyen hihetetlen, sokan tényleg ly-al írják le, pedig bizony j, ezért ön se használja másképp.  Az egyik legbosszantóbb hiba az, amikor valaki hosszú ú-val írja le a kulturális szót. Arra kérjük, hogy soha ne tegye ezt meg. Ne legyen olyan mint az egyik híres pesti múzeum.

A kézzel fogható fizetési eszközt nem azért nevezték el így, mert ez a kezében lehet, hanem arról, hogy készen áll és bármikor használható. Így lett a készpénz, máshogy írva hibás lesz.

Ha olyan bérleti listával találkozik, ahol a tulajdonos „két hónapos kaució”-t ír le, akkor nemcsak több százezer forintra kell majd számítani, hanem arra is, hogy bajban lesz ezzel a személlyel.  Az új helyesírási szabályzat szerint tavaly óta már használhatjuk helyesen a „nyitvatartás”  szót,bár  korábban frusztráló hiba volt. Bővebben ezekről a hibákról weboldalunkon olvashat ezért megéri benézni hozzánk hogy sok érdekességet tudjon meg arról, hogy mely további szavakat írják gyakran hibásan az emberek.

Vélemény, hozzászólás?