A legjobb terhességi kalkulátor

Használja a terhességi kalkulátort úgy, hogy beírja az utolsó menstruációs ciklus dátumát vagy a fogantatás dátumát és már kész is van. A terhességi számológép elvégzi a többit ön helyett.

Terhességi kalkulátor elérhető a nogyogyasz.hu weboldalon, tehát ha önt is érdekli a terhesség pontos dátuma akkor nézzen be hozzánk még ma. Hogyan számítják ki az esedékességet? Számos módja van. Ha véletlenül tudja a fogantatás napját, attól a naptól számítva 38 hetet számíthat az esedékesség megtalálásához. (Az emberi terhesség kb. 38 hétig tart.) De nagyon kevés kismama tudja pontosan, mikor fogant a gyermeke. Még akkor is, ha termékeny időszakában csak egyszer közösült, ezen a napon nem fogant, hacsak nem peteérése. A spermiumok akár öt napig is élhetnek a petevezetékben. Szóval a szex után akár öt napig is elengedhet egy petesejtet (peteérés), és egy várakozó sperma megtermékenyíti. Ezen a napon foganta gyerek. Tehát anélkül, hogy tudná a fogantatás napját, hogyan határozhat meg valaki egy esedékességet? A terhesség esedékességének kiszámításának leggyakoribb módja az, ha az utolsó menstruáció (LMP) első napjától számítva 40 hetet számol. És a legtöbb egészségügyi szolgáltató így csinálja.

Ha a menstruációs ciklus hossza az átlagos hosszúság (28 napos ciklus), akkor a menstruációs ciklus valószínűleg körülbelül két héttel a fogantatás előtt kezdődött. Ez megmagyarázza, miért tart a terhesség 38 hét helyett 40 hétig. Ez a módszer nem veszi figyelembe a menstruációs ciklus tulajdonképpeni hosszúságát. De általában véve a nők körülbelül két héttel ovulálnak a menstruációs ciklusuk megkezdése után. És a nők nagyobb valószínűséggel tudják, mikor kezdődött az utolsó menstruáció, mint azt a napot, amikor peteérésük volt. Amennyiben többet tudna meg nézzen be a nogyogyasz.hu-ra.

Vélemény, hozzászólás?