Menstruációs naptár segítségével sok mindent megtudhat

Ha meg kellene neveznie az utolsó menstruáció dátumát, gondolkodás nélkül be tudná jelölni, vagy olyan, mint a legtöbb nő, aki üresen bámulna maga elé? A menstruációs ciklusok és egyéb havi változások rendszeres nyomon követése számos előnnyel jár, függetlenül attól, hogy a nő gondolkodik-e a teherbeesésen, megpróbálja megakadályozni a fogamzást, vagy egyszerűen csak felméri általános egészségi állapotát.

Menstruációs naptár segítségével nyomon követheti következő ciklusát így soha nem éri majd meglepetés. A menstruációs ciklus követése egyszerűen azt jelenti, hogy nyilvántartást kell vezetni arról, hogy mikor menstruál, és dokumentálni a ciklusával kapcsolatos egyéb információkat. Korábban ezt naptárral és tollal kellett megtennie, de most sok nagyszerű alkalmazás megkönnyíti a munkát. Ha inkább régimódi módon szeretné kiszámítani a menstruációját, akkor a vérzés első napját például naplóval vagy pipával jelölje meg a naptárban. A legtöbb nő esetében az átlagos ciklus 28 nap, bár a 21 és 35 nap közötti időtartam normálisnak tekinthető a felnőtt nőknél. A ciklus hosszának ismerete számos okból hasznos. A teherbe esni próbáló nők számára a ciklus időzítésének megértése értékes annak meghatározásához, hogy mekkora eséllyel lehet teherbe esni.

A nőket akkor tekintik termékenyeknek, ha egy petesejt felszabadult a petefészkekből, és képes csatlakozni egy férfi spermájához. Általában azt mondják, hogy az ovuláció körülbelül 14 nappal a következő menstruáció kezdete előtt fordul elő. De minden nő és minden ciklus más és más. Annak tudatában, hogy mikor lehet valóban peteérése, javulhat a teherbeesés esélye. További részletekért és menstruációs naptárért nincs más dolga, mint felkeresni weboldalunkat a foglaljorvost.hu-t.

Vélemény, hozzászólás?