Ablakcsere – Milyen hatással van a fűtésre?

Az Európai Unió egyre nagyobb hangsúlyt fektet az energiafogyasztás csökkentésére. Ennek okán a tagországokban bevezették az energetikai tanúsítványt, ami nélkül ma már az ingatlan adás-vétel sem valósulhat meg. Az energetikai tanúsítványt a szakértők készítik el a nyílászárók, szigetelés és fűtés alapján!

Bővebb információkért az ablakcsere fűtésre gyakorolt hatásairól, kattintson ide! A fentebb említett három tényező függvénye, hogy az adott lakás milyen energetikai besorolást kap. Ez azért is lényeges, mert a lakás értékét is nagy mértékben befolyásolja. Ezek a tényezők szoros összefüggésben állnak egymással. Gondoljon csak bele, hiába rendelkezik a legkorszerűbb fűtési rendszerrel, ha a szigetelés nem megfelelő, akkor gyakorlatilag csak az utcát és az udvart fűti. Azonban a legtöbb hő nem is feltétlenül a falakon át szökik el, hanem a nyílászároknál. Éppen ezért a régi nyílászárókat érdemes lehet modernebbekre cserélni. Ezáltal otthona energetikai besorolása és komfortérzete is nőhet. Viszont tény, hogy a nyílászárók cseréje egyáltalán nem olcsó mulatság, így érdemes szakemberrel konzultálni róla.

Van, aki nem engedheti meg magának, hogy egyszerre az összes ablakot lecserélje, azonban a legkritikusabb ablakokat le szeretné cserélni. Ekkor szakértőt kell hívni, aki hőtérképet készít, így megállapítható, hogy hol szökik el legjobban a hő, tehát hol érdemes kicserélni az ablakokat. Az is nagyon fontos, hogy az ablakcserét szakember végezze el, különben a szigeteléssel is problémák lehetnek. Éppen ezért bízza a munkát szakemberre és az ablak kiválasztása során is konzultáljon eggyel, mert így biztos lehet benne, hogy nem fog feleslegesen pénzt kiadni! Bővebb információkért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?