Mit érdemes tudni a motorolajról?

A motorolaj nagyon fontos az autóban, így abban az esetben is cserélni kell, ha az autóval minden rendben van. A szervízkönyvben fel van tüntetve, hogy mekkora az a meghatározott futásteljesítmény, amit követően cserélni kell a motorolajat. Viszont, ha csak ritkán használja az autót, abban az esetben is évente le kell cserélni a motorolajat.

Motorolaj kiválasztása nem könnyű, azonban mi most egy kis segítséget nyújtunk, hogy könnyebb legyen kiválasztani az autójába megfelelő motorolajat. Tény, hogy ma már hatalmas választék áll rendelkezésre, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nem könnyű kiválasztani a megfelelő terméket. Ha attól fél, hogy rosszul dönt, akkor adunk pár hasznos támpontot. Először is érdemes eldönteni, hogy ásványi alapú vagy szintetikus motorolajra van-e szüksége. Ha teljesen tanácstalan, akkor érdemes megtekinteni a szervizkönyvet, ami segít kiválasztani a megfelelő motorolajt. Sokan nagy figyelmet szentelnek a márka kiválasztásának, holott a márkánál jóval fontosabb, a motor olaj minősítése. Viszont érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a motorolaj jelölések eltérők egymástól. Ha két ugyanolyan jelölésű motorolaj közt szeretne különbséget tenni, akkor a különféle motorolaj tesztek eredményeinek összevetése segíthet.

Nagyon fontos tulajdonságok a hőtűrés és a viszkozitás. Senkinek sem kell motorolaj szakértővé válnia, ugyanis ma már sok webáruházban segítséget kaphat. A leglényegesebb, amit tudni kell, hogy motorkerékpárhoz vagy gépkocsihoz keres-e motorolajat, ezzel valószínűleg mindenki tisztában van. Az ár is fontos természetesen, de ne ez legyen a mindent eldöntő tényező! Bővebb információkért érdemes ellátogatni az alkatreszek.hu webáruházba és megtekinteni a választékot!

Vélemény, hozzászólás?