Akne és pattanás kezelés csakis bőrgyógyász által

Az ember számára az egyik legféltettebb testrésze úgy nőknél, mint a férfiaknál, az arc. Mindkét nem sok mindent elkövet annak érdekében, hogy arca szép tiszta, sugárzó és egészséges legyen. Valakinek természetes adottsága a szép arcbőr, amiért nem is kell olyan nagy dolgokat, kenceficéket használnia. Másvalaki ugyanígy örökölheti a pattanásos, zsírosodásra hajlamos arcot, holott mindent elkövet, hogy elérje a kellő hatást. Bárhogyan is alakul ki egyeseknél a probléma soha nem szabad saját, otthoni módszerek kezelésébe fogni. A nem hozzáértő tisztítás és nyomogatás még nagyobb fertőzést okozhat.

Akne és pattanás kezelés szaktudással rendelkező bőrgyógyász által javasolt. Az elzáródott pórusokat megfelelő módon kell kitisztítani. A kezelés minden páciensnél más módszerekből tevődik össze. Figyelembe kell venni az illető személy bőrtípusát, életkorát, életvitelét, táplálkozási szokásait. Fontos egy pszichológiai beszélgetésen való részvétel is, hisz egyesekben, főleg fiatalabb lányoknál depresszív tünetek alakulhatnak ki. Nem könnyű feldolgozni a tényt, hogy ő miért nem lehet olyan, mint más.  A rengeteg kozmetikai szerek kipróbálása során is csak kudarcba ütközik.

Ha Ön, vagy a környezetében szenved valaki ilyen bőrbetegségben mielőbb orvosi kezelésre van szüksége. A legjobb szakembereket a Belvárosi Orvosi Centrumban találja meg. Kérjen mielőbb segítséget, ne halogassa, és ne kezelje házi praktikákkal a kialakult és csak nagyobbodó pattanásokat. Egyre nagyobb teret ad így a gyulladás kialakulásának és a fertőzéseknek. Ne érezze magát kellemetlenül a másokkal való beszélgetés során, mert azon kattog az agya, hogy vajon mit is gondolnak az arcáról? Mielőbb forduljon orvoshoz, akiknek bízzon a szakértelmében. Dobálja ki a felesleges tonikokat és kenőcsöket, mert már nem lesz rá szüksége.

Vélemény, hozzászólás?