Autó fűtés a maximális kényelem érdekében

Legyen szó fűtésről vagy hűtésről, ahhoz, hogy kellemesen tudjunk utazni fontos, hogy mindkét opció megfelelően működjön.

Autó fűtés nem csak a kényelmünkért, de a biztonságunkról is gondoskodik. Ugyanis a modern autókban megtalálható hűtés és fűtés opciók nagyba hozzájárulhatnak a sofőr koncentrációképességéhez. Az autó hűtését szolgáló rendszerben egy hűtőközeg kering, amely úgy működik, hogy átmegy egy expanziós szelepen, majd a folyadékból táguló gázzá változik, melynek köszönhetően lehűl és átveszi a levegő hőjét. Ezt egy körforgás, melynek köszönhetően visszakerül a klíma kompresszorba és ismét összesűríti folyadékká. Ennek köszönhetően tudja lehűteni a jármű utasterét. A klíma használta a nyári hőségben nagyon fontos lehet egy hosszabb út estén. Találkozhatunk manuális és automatikus rendszerrel is. A fűtéshez és a hűtéshez is az alkatrészeket egy helyen találhatják meg az érdeklődők.

Ezeket a rendszereket a járművekben legalább kétévente karban kell tartani. Ám abban az esetben, ha bármi jelét észleljük a hibás működésnek, akkor már előbb is ajánlott szervizbe vinni. Fontos a karbantartás, ugyanis káros lehet az egészségünkre, ha elszaporodnak a bacilusok, vagy a kórokozók és olyan levegőt szívunk be az utastérben. Továbbá azért is fontos a karbantartás mivel a gépjármű fogyasztását is növelheti. Kevesen tudják de téli időben is ajánlott legalább hetente egyszer beindítani a rendszert. Ugyanis ha a hűtőközeg nem áramlik a rendszerben, akkor az kiszáradhat és szétrepedezik. A klíma berendezés tisztítás minden tavasszal vagy nyáron ajánlott. Illetve azt is fontos szem előtt tartani, hogy a fűtés és hűtés karbantartását ajánlott mindig szakemberre bízni, hiszen megfelelő karbantartást csakis ők tudják elvégezni.

Vélemény, hozzászólás?