Az andrológiáról bővebben

Az andrológia a férfigyógyászat szakterülete, ahova akkor fordulnak általában a férfi páciensek, ha szexualitásukkal kapcsolatban bármiféle problémát tapasztalnak. Ez lehet akár merevedési zavar vagy a nemzőképességet illető panasz is.

Andrológia, vagyis férfigyógyászat. Alapvető tapasztalat, hogy a férfiak nehezebben fordulnak orvoshoz, ha szexualitásukkal kapcsolatban bármiféle problémát tapasztalnak. Azonban, ha pármiféle panasza akad, jobb ellátogatni az orvoshoz, hiszen a tagadás semmiben sem segít. Milyen problémákkal lehet andrológus szakemberhez fordulni? Abban az esetben, ha egy pár hosszú ideje próbálkozik és a gyermekáldás nem akar összejönni, akkor tanácsos a szülőknek orvoshoz fordulni, hogy kiderüljön meddőségről van – e szó. A férfiak körében egy másik kényes téma, a merevedési zavar, mely jóval több férfit érint, mint gondolnánk. Szintén ide tartozik az andropauza, vagyis a férfi klimax. A klimax nem csak a nőket viseli meg, a férfiak számára sem könnyű ez az időszak.

Ugyanakkor a korai magömlés is komoly problémának számít a negyven év alatti korosztályban. Abban az esetben, ha otthon rövid időn belül nem sikerül megoldani a problémát jobb szakemberhez fordulni, hisz a probléma nem fog magától megoldódni, ráadásul komoly feszültségeket szülhet a párkapcsolatban. A másik gyakori probléma férfiak esetében az ejakulációt illető problémák. A férfiak 20 – 40 % – a tapasztal élete során valamiféle ejakulációs problémát, így nem éri meg hosszan várni, míg komoly lesz a baj, fontos a problémát időben felismerni és orvoshoz fordulni vele. Az ejakulációs zavar hátterében számos ok állhat, azonban ezt csak vizsgálattal lehet kideríteni. Ha a fent említett problémák közül bármelyiket is tapasztalja, forduljon orvoshoz!

Vélemény, hozzászólás?