Az esküvői fotós kiválasztásának szempontjai

Az esküvőszervezés során a szolgáltatók kiválasztására nagy hangsúlyt kell fektetni. Az esküvő hangulatát ugyanis nem csupán a pár és a násznép, hanem a választott szolgáltatók is meghatározzák. Éppen ezért a döntést semmi esetre sem szabad elhamarkodni.

Esküvői fotós kiválasztása nem csupán az anyagiak alapján kell történjen. Ha csak azt nézzük, hogy melyik fotós a legolcsóbb, akkor könnyen csalódás lehet a vége a képek nézegetésének. A legjobb, ha olyan szakembert választunk, aki tud mutatni referencia fotókat, így látni fogjuk, hogy mire számíthatunk. Egy jó esküvői fotós nem fél megmutatni a munkáit, hanem kifejezetten büszke rájuk és szívesen feltünteti őket a weboldalán. A másik fontos dolog, hogy a fotóssal leüljetek. Ez nem csupán azért fontos, hogy megbeszéljétek a részleteket és a legfontosabb tudnivalókat, hanem azért is, hogy meglegyen az első benyomás egymásról. Előfordulhat ugyanis, hogy a fotóssal egész egyszerűen nem találjuk meg a közös hangot, vagy csak nem vagyunk szimpatikusak egymásnak. Ez komoly problémát jelenthet, hiszen a nagy napot a fotóssal együtt kell tölteni az elejétől a végéig.

A döntésünk nagy hatással lesz az esküvő napjára. Ha nem kedveljük a fotóst, vagy csak nehezen találjuk a közös hangot, akkori pokoli lesz vele végig csinálni a nagy napot, pláne, ha még a kreatív fotózásra is sor kerül. Nem szabad elfelejteni, hogy a képeket hosszú évek, évtizedek múlva is szeretnénk visszanézni. A meghitt pillanatokat, önfeledt nevetéseket, szerelmes gesztusokat. Egy jó fotós nem csak a hitvesi csókot, első táncot vagy a szülőköszöntő érzelmes perceit fotózza, hanem jól elkap egy-egy pillanatot. Egy jó fotóssal élvezetes lesz a nagy nap minden pillanata, miközben biztos lehetsz benne, hogy nagyszerű képek készülnek.