Biztonsági fólia – Biztonságban saját otthonában!

Az otthon a legtöbb ember számára a nyugalom szigetét jelenti. Viszont a nyugalom szigete nem feltétlenül egyenlő a biztonságos otthonnal, főképp akkor, ha nyugodtan hátra dől és a lehetséges veszélyforrásokkal nem számol.

Biztonsági fólia – Sokan bele sem gondolnak, hogy az ablaküveg is veszélyes lehet. Már pedig az ablak törik, még pedig több száz szilánkos darabra, ezért nagyon nem mindegy, hogy az ablakot biztonságossá teszi vagy bízik benne, hogy nem fog törés bekövetkezni. Az ablaküveg több okból kifolyólag is törhet. Ilyen ok például, ha egy betöri igyekszik jogtalanul behatolni az épületbe és ezt az ablakon keresztül igyekszik kivitelezni. Egyre gyakoribb, hogy a betörők nem az ajtót feszítik fel, hanem az üveg betörése által igyekeznek bejutni az épületbe. A biztonsági fólia megakadályozza, hogy az épületbe bárki be tudjon jutni az ablaküveg betörése által, mivel a törést követően is egyben tartja az üveget. Ezzel a behatolás ideje megtöbbszöröződik, így nagy eséllyel a jogtalan behatoló inkább letesz tervéről és könnyebb célpont után néz.

A biztonsági fólia balesetvédelmi szempontból sem utolsó, ugyanis, ha a lakásban baleset történik, például a gyerek a játék hevében nekifut az üvegfelületnek vagy a vihar betöri az üveget, az nem fog több száz éles, szilánkos darabra szét esni, hanem egyben marad, így az üveg közelében lévők biztonságban lesznek a törés pillanatában is. Ha szeretné, hogy otthona igazán biztonságossá váljon, akkor az ablaküvegről sem szabad megfeledkezni. A fóliát természetesen a belső üvegfelületekre is fel lehet tenni, például a szekrény vagy az ajtó üvegére. Ha szeretne üveg felületeit biztonsági fóliával biztonságossá tenni, akkor érdemes ellátogatni a perfektfolia.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is talál!

Vélemény, hozzászólás?