Magán STD szűrés férfiaknak a Belvárosi Orvosi Centrumban

Az STD szűrés nem csak férfiak, hanem nők számára is nagyon hasznos, ugyanis élete során egyszer szinte mindenki elkap valamilyen nemi betegséget, amit jó esetben az immunrendszer leküzd, rosszabb esetben daganatos betegséggé alakul kezelés hiányában vagy meddőség alakul ki.

Magán STD szűrés férfiaknak – Az STD szűrés fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Az STD megjelölés az angol Sexually Transmitted Diseases rövidítése, melynek jelentése nemi úton terjedő betegségek. Az STD szűrés kapcsán nem csak a klasszikusnak számító nemi betegségeket lehet kiszűrni, hanem számos egyéb kórokozót is, például mycoplasmát, gombákat, baktériumokat, chlamydiákat, parazitákat és vírusokat. A fertőzés elsősorban azokat veszélyezteti, akik gyakran váltogatják szexuális partnereiket, valamint nem használnak gumióvszert. Ugyanis a gumióvszer a legjobb módja a nemi betegségek elleni védekezésnek, különösen abban az esetben, ha a partnert nem igazán ismeri vagy egy éjszakás együttlétről van szó. A fogamzásgátló tabletta megvéd a nem kívánt terhességtől, viszont a nemi betegségekkel szemben nem nyújt védelmet.

Bizonyos időközönként, legalább évente érdemes ellátogatni STD szűrésre. Főleg abban az estben, ha a nemi szervén bármilyen elváltozást tapasztal. Viszont azzal sem árt tisztában lenni, hogy némelyik nemi betegség nem jár semmilyen tünettel, viszont ettől még tovább lehet adni a betegséget. Az új kapcsolatban mindenképp érdemes elmenni STD szűrésre az első óvszer nélküli együttlét előtt, továbbá gyermek vállalás előtt is a páros mindkét tagjának. Ha szeretne STD vizsgálaton részt venni, akkor érdemes ellátogatni a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol minden fontos elérhetőséget megtalál egy helyen, beleértve az elérhetőséget is!

Vélemény, hozzászólás?