Egy szép, időtálló szőnyeg egy életre is velünk marad

Te melyik csoportba tartozol? Gyakran rendezed, újítod fel otthonod? Késztetést érzel arra, hogy az évszakoknak megfelelően cserélgesd a függönyöket, a szőnyegeket, a lakástextileket és a dekorációkat? Vagy pedig hűséges és kitartó vagy a legszebb dolgaidhoz és a legszebb, legpuhább szőnyeged nem cserélnéd le semmi pénzért sem? A nők szeretnek lakberendezni, a fészekrakó program mindenkiben dolgozik. A szépet, a lakájosságot mindenki szereti, ha az otthonáról van szó.

Ha rátalálok a tökéletesre, ami minden szempontból beválik, én hűséges vagyok. Miért válnék meg attól a szőnyegtől, ami ott volt minden fontos pillanatomnál, a családi társasjátékozásoknál, születésnapokon és egyéb boldog események szemtanúja volt? Miért válnék meg a legkiválóbb, legjobb minőségű szőnyegemtől, amikor annak semmi baja nincs? Egy szép szőnyeg ugyanúgy hűséges hozzád, mint te őhozzá. Egy minőségi szőnyeg a lakás dísze, amivel jó együtt élni, jó ránézni. Szőnyeg vásárlás előtt azonban figyelembe kell venni néhány alapszabályt és nem csak a tetszésre hagyatkozni. Szemügyre kell venni a lakásunk stílusát és színeit és ezekhez igazodva szerezzük be a tökéletes szőnyeget.

Minden helyiség más és más szőnyeg típust érdemel. Van speciális fürdőszoba szőnyeg, konyhai szőnyeg, padlószőnyeg, hosszú szálú shaggy szőnyeg, retró klasszikus szőnyeg és a sort lehetne még folytatni.

Szőnyeg
Szőnyeg

Ha az a típusú ember vagy, aki nem gyűjtögető és nem mániákus vásároló, akkor egy prémium szőnyeg akár egy életen át is otthonod része lehet. A titok a rendszeres tisztítás és az, hogy vigyázz rá. Például egy hatalmas, exkluzív nappali szőnyeg hetente történő porszívózása és a kizárólag cipő nélküli érintkezés meghálálja a vigyázó gondoskodást. Az aktívan igénybevett helyiségekbe a hosszú szálú szőnyeg nem javasolt. Ilyenek az étkező, vagy a gyerekszoba. Ezen terekbe jobb választásnak bizonyul egy vastag, de rövid szálú szőnyeg, ami könnyebben rendben és tisztán tartható. Hálószobába, gardób szobába és nappaliba, esetleg folyosóra viszont egy selymes, puha shaggy szőnyeg igazi mennyországi élménnyel ajándékoz meg bennünket minden egyes nap. Egy shaggy szőnyeg is évtizedekig hű társunk lesz, ha vigyázunk rá.

A tökéletes szőnyeg megtalálása után biztosan nem fogunk megválni tőle. Lehet, hogy hónapokig, vagy évekig keresgéljük, de aztán kölcsönösen hálásak és hűségesek leszünk egymáshoz. Vesd bele magad a szőnyeg keresésbe és találj rá a nagy Ő-re Te is!

Vélemény, hozzászólás?