Érdemes beszerezni lengéscsillapító porvédő készletet!

A lengéscsillapító felújítása a lengéscsillapító porvédő készlet segítségével lehet teljes, ugyanis a lengéscsillapítók védelmének elmaradhatatlan része a porvédő, melyet jellemzően párban, készletben szokás kicserélni. A lengéscsillapító porvédő készlet kiválóan védi az alkatrészt.

Lengéscsillapító porvédő készlet a gépjárműben egy rúdra van rögzítve és egy hullámos felülettel rendelkező védőburkolatként üzemelnek, továbbá a lengéscsillapító tökéletes zártságáról gondoskodik. A szabály igazán egyszerű, abban az esetben, ha a lengéscsillapítót valamilyen okból kifolyólag ki kell cserélni, akkor a lengéscsillapító porvédő készletet is ki kell cserélni. Akárcsak a lengéscsillapítót, úgy a porvédőt is párban, oldalanként érdemes kicserélni. Legalább fél évente célszerű ellenőrizni az alkatrészt. A csere házilag nem ajánlott, mivel a lengéscsillapító és a porvédő átvizsgálásához speciális állványra van szükség, tehát szervizbe kell vinni a gépjárművet. A lengéscsillapító porvédő készlet cseréje a szett minőségétől, a környezeti behatásoktól, az utak állapotától és a vezetési stílustól függ.

Számos különféle típusú lengéscsillapító közül lehet választani. Kialakításukat tekintve vannak különálló kialakításúak, amikor a porvédők és ütközők külön elemnek számítanak, valamint olyan típusok, melyek egyetlen egységet képeznek. Anyaguk alapján a lengéscsillapító porvédő készletek lehetnek poliuretánból, gumiból, szilikonból. Ezenkívül vannak szabvány ütközők és kifejezetten az autópályára való, sportos vezetéshez illő darabok is. Ha szeretne bővebben tájékozódni a témában vagy kiváló minőségű lengéscsillapító porvédő készletet vásárolni, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tekintse meg a kínálatot!

Vélemény, hozzászólás?