Karácsonyfa házhozszállítás elérhető jó áron!

Luther Márton kezdte a fák díszítésének hagyományát, miután gyertyákat tett az általa elvitt fára, hogy úgy tűnjön, mintha csillagok ragyognának át rajta. 1895-ben Ralph Morris könnyebb (és biztonságosabb) alternatívaként fejlesztette ki az elektromos lámpákat, de karácsonyfa díszítés azóta is megmaradt.

Karácsonyfa házhozszállítás elérhető az online-fenyo.hu weboldalon, tehát nézzen be még ma weboldalunkra és keresse fel szebbnél szebb fáinkat, amelyek között garantáltan megtalálja majd álmai karácsonyfáját. A karácsonyi díszek először Németországban keletkeztek, miután a „paradicsomfát” piros almával díszítették a színdarabokhoz, amelyek karácsonykor a templom előtt zajlottak. Ezek hamarosan azok a díszek lettek, amelyeket ma ismerünk és használunk. A karácsonyfadíszek Victoria királynő uralkodása alatt váltak divatossá az Egyesült Királyságban, miután 1848-ban megjelent egy fénykép, amelyen a királyi család pózol egy szépen díszített nagy fa mellett. Úgy gondolták, hogy a fagyöngyöt a druidák használják a gonosz szellemek elhárítására, ezért bevitték a házba. A skandináv mitológia szerint a fagyöngy a szeretet és a barátság jele volt, ami oda vezetett, hogy csókolózni szoktak alatta.

Az eredeti hagyomány szerint egy fagyöngyszemet kell választani, mielőtt valakit meg lehet csókolni. Amikor minden bogyó elfogyott, ezzel vége lehet a csóknak! Ezt a hagyományt a mai napig megtartottuk, sokan úgy döntenek ma is, hogy az ünnepi szezonban fagyöngyöt akasztanak otthonukba. Amellett, hogy édes hagyomány, kedves dekoráció is! A karácsony nem lenne karácsony hatalmas mennyiségű pulyka fogyasztása nélkül, de nem mindig ez volt az ünnepi ételek kedvence. A madár először több mint 500 évvel ezelőtt érkezett az Egyesült Királyságba, de előtte a választott hús gyakran liba, vaddisznó vagy akár páva volt. Karácsonyfa rendelésért és az árakért keresse fel az online-fenyo.hu-t.

Vélemény, hozzászólás?